V11'i Online Satın Alın

Kaset döşeme ile ilgili?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan celikbey
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhabalar.

Elimdeki projede 13.90 x 12.80 m açıklıktaki bir konferans salonunu kaset döşeme ile kapatmaya çalışıyorum.

25x65 cm kirişlerle 90 cm ara ile bu çözüme ulaşabildim. Çevre kirişlerimi de 50x65 yaptım. Uygun mudur?

Bir de kiriş yüksekliği ile ilgili uyarı verdi program. 50cm kiriş yüksekliği denedim ilk, 58 cm yüksekliğe kadar

"Kirişli döşeme kiriş yüksekliği şartı sağlamıyor (T.S.500 11.3.2)" uyarısı alıyordum geometri kontrolünde. Merak edip açtım TS500'ü, orada kiriş yüksekliği ile ilgili bir şart göremedim.

Bu durum nedir acaba?

Yardımcı olursanız sevinirim.

TS 500 11.3.2 Nervür plak kalınlığı serbest diş aralığının 1/10 undan ve 50 mm az olmamalıdır.
Bunun dışında dış merkezli kiriş elinizden geldiği kadar oluşturmamaya çalışın ve bu konuda yönetmelikleri araştırınız.Kısıtlı bilgimle bunları söyleyebilirim.

cakilomer":2ex50pp0' Alıntı:
TS 500 11.3.2 Nervür plak kalınlığı serbest diş aralığının 1/10 undan ve 50 mm az olmamalıdır.
Bunun dışında dış merkezli kiriş elinizden geldiği kadar oluşturmamaya çalışın ve bu konuda yönetmelikleri araştırınız.Kısıtlı bilgimle bunları söyleyebilirim.

Cevapladığınız için teşekkür ederim.

Fakat benim sorumda belirttiğim şey, Kiriş Yüksekliği idi, sizin verdiğiniz kısım ise plak kalınlığı ile alakalı.

Bir doğrultuda çalışan dişli döşemelerde dişler arasındaki serbest aralık 700 mm den fazla olamaz. Tablanın
kalınlığı serbest diş aralığının 1/10 undan ve 50 mm den, diş genişliği ise 100 mm den az olamaz. Toplam
diş yüksekliğinin (plakla birlikte) serbest açıklığa oranı, basit mesnetli tek açıklıklı döşemelerde 1/20, sürekli
döşemelerde 1/25, konsollarda ise 1/10 den az olamaz.

TS500 11.3.2
Yani açıklığınız fazla olduğu için o hatayı veriyor
iyi çalışmalar

cakilomer":3sepa243' Alıntı:
Bir doğrultuda çalışan dişli döşemelerde dişler arasındaki serbest aralık 700 mm den fazla olamaz. Tablanın
kalınlığı serbest diş aralığının 1/10 undan ve 50 mm den, diş genişliği ise 100 mm den az olamaz. Toplam
diş yüksekliğinin (plakla birlikte) serbest açıklığa oranı, basit mesnetli tek açıklıklı döşemelerde 1/20, sürekli
döşemelerde 1/25, konsollarda ise 1/10 den az olamaz.

TS500 11.3.2
Yani açıklığınız fazla olduğu için o hatayı veriyor
iyi çalışmalar

Anladım şimdi. Teşekkür ederim...

İyi çalışmalar...

Geri