V11'i Online Satın Alın

Kat öteleme yüksek - sistem rijitliğini arttırın sorunu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mkrts88
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

mkrts88

Tanınmış Üye
- sanırım kirişleme sisteminden kaynaklanıyor. kolon ve perde kesitleri iyi gibi..

- her katta mimari altlıklar var... inceleyebilirsiniz. daha doğru kirişlemeyi nasıl yaparım ? ya da başka bir öneri ?

- şimdiden teşekkürler , zaman ayırıp önerilerde bulunmanız benim için çok değerli...

Ekli dosyalar

Merhaba,
Projenizde yatak katsayısı hatalı girilmiş. Programda tf/m3 olarak çalışıyorsanız yaklaşık olarak 1850 girmeniz uygun olur. Ayrıca değer girdiğiniz kutucuk üzerinde farenin sağ tuşuna basarak çalışma birimlerinizi değiştirebilirsiniz.

Projeniz ile ilgili bazı notlar:
-P36 perdesinin ayarlarına girip kısa başlık perdesi olarak işaretlemeniz uygun olur.

-Kaset döşeme diş aralıklarınız TS500 11.5'e göre çift doğrultuda çalışan dişli döşemeler için belirtilen kriterleri sağlamıyor. TS500 madde 11.5 ve 11.3'ü inceleyebilirsiniz.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
-Merdivenlerinizi yapı ile birlikte çözüm koşullarına göre mesnetlemişsiniz ve döşemeye bağlanan merdivenleriniz var. Yarı rijit diyafram kabulü ile çözmeniz uygun olur. Ayrıca zemin katta rampa ve kısa merdivenlerin mesnetlenme koşulları düzenlenmemiş.
-K26 kirişini P36 perdesinin sol düğüm noktasından bağlamalsınız.

-S05 kolonunun altında radye sonlu elemanları oluşmuyor. Alt ampatmanın sol kenarını S05 kolonu ile aynı eğimde yaparsanız ağlar oluşturulacaktır.
İyi çalışmalar

Ekli dosyalar

• K26.png
    K26.png
    35.6 KB · Görüntüleme: 1,858
  • Kısa başlık 1.png
    Kısa başlık 1.png
    23.1 KB · Görüntüleme: 1,858
  • Birim.png
    Birim.png
    44.5 KB · Görüntüleme: 1,858
öncelikte teşekkürler bir kaç sorum daha olacak

-K26 kirişini P36 perdesinin sol düğüm noktasından bağlamalsınız.
Çok dikkat etmemiştim ama güvenli şekilde yaptığımı düşünüyordum. Dediğinizi her katta yaptım. Neyi düzeltmiş olduk acaba?

-S05 kolonunun altında radye sonlu elemanları oluşmuyor. Alt ampatmanın sol kenarını S05 kolonu ile aynı eğimde yaparsanız ağlar oluşturulacaktır.
Eğime çok dikkat etmedim ama daha fazla alan olacak şekilde yaptım ampatmanı.. Neden öyle bi sorun oldu acaba ? sonuçta daha fazla alan oluşturdum

Bir kaç sorum daha olcak

- kaset döşeme dişlerini kısaca max 70 cm yapmam lazım diye anlıyorum doğru mudur ?

- Yönetmeliğe göre bu yapının süneklik sisteminde kısıtlama var mı ?

-Analiz modelinin doğru oluşması için perdelere rijit doğrultuda bağlanan kirişlerin düğüm noktaları perde uç noktalarında olacak şekilde düzenlenmelidir.
-Sorun temel alanızın azlığı ya da çokluğu ile ailişkili değil. S05 kolonun altında sonlu eleman ağı oluşmaması algoritmik bir durum. Bunun çözümü için ampatman kenarını kolon ile aynı eğimde tanımlamanızı önerdim.
-Kaset komutu ile veri girişi yapacaksanız evet 70 cm olmalı. Daha önceki cevapta verdiğim linkte Yasin beyin cevaplarını inceleyiniz.
-Süneklik düzeyleri ile alakalı TBDY 2018 bölüm 4.3'ü incelemenizi öneririm.

Geri