V11'i Online Satın Alın

Kat ötelemesi ve kolon kiriş birleşim hatası

bir türlü çözemediğim kat ötelemesi sorununu ve kolon kiriş birleşim kesme güvenliği sorunları hakkında yardımcı olursanız çok sevinirim. iki dosya yüklüyorum kiriş ve kolonlarda kesit artırımı yapılmış ve yapılmamış olarak ikisinde de sorunu çözemedim. gerçekten yardımcı olursanız çok sevinirim. herkese iyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Merhaba,
Zemin sınıfının ZD ve spektrumun da büyük olması iç kuvvetlerin ve göreli kat ötelemesi sorunu yaşama ihtimalinin artmasına sebep oluyor. Yapıda perde kullanmamışsınız yapıyı daha rijit hale getirmek için her iki yönde de perde ilave etmenizi öneririm. X yönünde göreli kat ötelemesi problemi yaşıyorsunuz. Yaptığınız kesti arttırma işlemleri sonucunda göreli kat ötelemesi değerlerinin pek fazla değişmediğini raporları inceleyerek görebilirsiniz. Sorunun hangi katta ve ilgili katta en büyük ötelemeyi yapan eleman bilgileri raporlarda basılmaktadır. Bu elemanları tespit edip buna yönelik çözümler geliştirmeye çalışmanız uygun olur.
Göreli öteleme sorunu ve olası çözümleri hakkında aşağıdaki linkleri inceleyebilirsiniz.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Kolon kiriş birleşim kesme güvenliği sorunlarının çözümü için:

Proje ile ilgili bazı notlar:
-'kesitleri büyütülmüş.cde' isimli projede S06 kolonunda düşey süreklilik sorunu mevcut. Geometri kontrolünde görebilirsiniz.
-Sürekli temellerde saplama yapmaktan kaçınmanızı öneririm.
-E aksındaki TK07 ve TK08 kirişlerini tek parça halinde modelleyiniz. Bunun için birleştir komutunu kullanabilirsiniz.

-Nihai analizde döşeme, perde ve radye sonlu eleman genişliklerinin küçültülerek analiz yapılmasını öneririz.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

• Birleşitir.png
    Birleşitir.png
    38.3 KB · Görüntüleme: 814
Merhaba
İlave olarak;
--Kirişten konsol yapmazsanız daha iyi olur,
--Yapacağım derseniz kolondan kolona modellenen 40/36 ebatlı kirişlerden 25/50 ebatlı konsol yapmayın, yükseklikleri aynı veya kolondan kolona modellenen kiriş yüksekliği fazla olsun,
--Konsol kiriş taşıyan, kolondan kolona modellenen kirişte "uygunluk burulması denetimini" kaldırın.

Ünver ÖZCAN

Projemde kat ötelemesi ve kesme güvenliği hataları alıyorum ayrıca bana göre fazla donatı çıkıyor ilgilenenlere şimdiden teşekkürler.
https://we.tl/t-sae6J6j7Zn

Geri