V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Kazıklı Radye Temel

Merhabalar;
Kazıklı radye temel olarak tasarlamakta olduğum bir yapı var. Kazıklı radye temel sistemi kullanılırken program analiz öncesi uyarı veriyor " Radye temel için verilen yatak katsayısı sıfır değil" diye.

Radye temel için verilen yatak katsayısı sıfır olarak alınmalı mı ? eğer sıfır alınması gerekiyorsa bunun mantığı ne ?

Saygılarımla

Merhaba,

Analiz ayarlarında girilen yatak katsayısı radye temel seviyesindeki yatak katsayısı değeridir. Kazık yüksekliği boyunca var olan zemininin özelliklerini zemin katmanları ile tanımlıyoruz. Böylelikle zeminde derine indikçe değişebilecek özelliklerini de hesapta dikkate alıyoruz. Bu nedenle analiz ayarlarındaki yatak katsayısını sıfır bırakıyoruz.

İyi çalışmalar...

Yapıyı sadece kazıklar aracılığıyla taşımak istiyorsanız yatak katsayısını sıfır almalısınız. Ya da yatak katsayısı değerine uygun bir değer yazarak yapıyı kısmen zemin kısmen kazıklar aracılığıyla taşırsınız. Yapıyı sadece kazıklara taşıtmak yani yatak katsayısını sıfır almak uygundur.

Hakan Bey,
Zemin değerlerini nasıl projeye gireceğiz. Zemin le ilgili parametreler nerde ben bulamadım sadece kazık cinsi var ama zemin parametreleri girecek sütün bulamadım. ufak bir örnek gönderebilirmisiniz.

Kazık temel tanımladıktan sonra analiz ile program size soruyor ya da direk Ayarlar/Zemin Katmanları satırını tıklayarak zemin ile ilgili tanımları yapabilirsiniz.

kazıklı radye temelde donatıları nasıl görebiliriz fret donatıları gibi çok acil lazım bitirme ödevi için

hydrkrmn":3w3ih5zk' Alıntı:
kazıklı radye temelde donatıları nasıl görebiliriz fret donatıları gibi çok acil lazım bitirme ödevi için

8 versiyonunda görebilirsiniz. Rapor başlığından kazık raporu alın. Kazık uç tesirleri başlığı altında donatılar verilmektedir. Benzer şekilde Çizim menüsü altından kazık çizimlerini de görebilirsiniz.

Geri