V11'i Online Satın Alın

Kendiliğinden Değişen Kaçıklıklar

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan brkayacan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhabalar. Üzerinde çalıştığım projede, yukarıdan bakışta en solda kalan kirişler ve yine bunların tam altında kalan temel kirişlerinin kaçıklıklarını ayarlayamıyorum. Kaçıklıkları ayarladığım zaman kendikendine değişiyor. "Üst" olan kaçıklık ayarı bir de bakmışım "alt" oluyor veya tam tersi oluyor. Acaba neyi eksik yapıyorum?

Proje doyası ektedir.

Ekli dosyalar

Merhaba,

Çiziminiz orijin noktasından çok uzak bir koordinatta oluşturulmuş. Ayrıca aynı doğrultuda olması gereken objelerin koordinatlarında da çok çok küçük farklar bulunuyor. Bu durum büyük bir ihtimalle import ettiğiniz objelerden kaynaklanıyor. Çiziminizi sol alt köşesi orijin noktasına yakın bir koordinatta olacak şekilde tekrar oluşturunuz.

İyi çalışmalar

Levent Özpak":1p5m96o4' Alıntı:
Merhaba,

Çiziminiz orijin noktasından çok uzak bir koordinatta oluşturulmuş. Ayrıca aynı doğrultuda olması gereken objelerin koordinatlarında da çok çok küçük farklar bulunuyor. Bu durum büyük bir ihtimalle import ettiğiniz objelerden kaynaklanıyor. Çiziminizi sol alt köşesi orijin noktasına yakın bir koordinatta olacak şekilde tekrar oluşturunuz.

İyi çalışmalar

Objeleri mümkün olduğu kadar orijin noktasına yaklaştırdım ancak sorun devam ediyor. Orijine yaklaştırılmış hali de bu mesajın ekinde.

Ekli dosyalar

brkayacan":1el2fu7g' Alıntı:
Levent Özpak":1el2fu7g' Alıntı:
Merhaba,

İyi çalışmalar

Objeleri mümkün olduğu kadar orijin noktasına yaklaştırdım ancak sorun devam ediyor. Orijine yaklaştırılmış hali de bu mesajın ekinde.

Aynı doğrultuda olması gereken objelerin koordinatlarında hala fark var. Örneğin S19 kolonunun X koordinatı 1860.7582 cm iken S37 kolonunun X koordinatı 1860.95603 cm. D aksının açısı 270.011 derece... Akslar da dahil objelerinizi tekrar giriniz.

Levent Özpak":mu9miqfu' Alıntı:
brkayacan":mu9miqfu' Alıntı:
Levent Özpak":mu9miqfu' Alıntı:
Merhaba,

İyi çalışmalar

Aynı doğrultuda olması gereken objelerin koordinatlarında hala fark var. Örneğin S19 kolonunun X koordinatı 1860.7582 cm iken S37 kolonunun X koordinatı 1860.95603 cm. D aksının açısı 270.011 derece... Akslar da dahil objelerinizi tekrar giriniz.

Düzeltebildiğim her yeri düzelttim ancak sorun devam ediyor. Muhtemelen gözümden kaçan başka yerler var ancak bulamadım.

Ayrıca bütün temel kirişleri de zg hatası veriyor ve ne yaptıysam düzelmedi. Acaba bu kaçıklıklar ile bağlantılı bir sorun mu yoksa tamamen ayrı mı?

Ekli dosyalar

brkayacan":122vppxy' Alıntı:
Düzeltebildiğim her yeri düzelttim ancak sorun devam ediyor. Muhtemelen gözümden kaçan başka yerler var ancak bulamadım.

Ayrıca bütün temel kirişleri de zg hatası veriyor ve ne yaptıysam düzelmedi. Acaba bu kaçıklıklar ile bağlantılı bir sorun mu yoksa tamamen ayrı mı?
Sorun tamamen veri girişi ile ilgili...

Analiz Ayarlarında zemin emniyet gerilme değeri 1.65 tf/m2girilmiş. Sanıyorum 16.5 tf/m2 olacak.

Ayrıca Analiz Ayarlarında "otomatik betonarme dizaynı" satırının işareti kaldırılmış.

Ekli dosyalar

Geri