teknikisler
Üye
Ekteki resimde görülen K58 Kirişi ile S14 kolonu arasında kenetlenme boyu hatası alıyorum. Ama çizimden görüleceği üzere ben burada kenetlenme boyu ile ilgili bir hata göremiyorum. Sonuçta "a" ve "b" boyları belli b=51 cm iken "a" boyu da yaklaşık 45 cm olsun. 7.4.3.1 deki koşullar sağlanıyor gibi görünüyor. Hata bu kolona bağlanan asmolen ve açılı bağlanan kiriş sebebiyle oluyor diye düşünüyorum. Ama aslında olmaması gerek değil mi. Ben mi hesapta bir şey atlıyorum. 14 lük demir için konum1 için düz kenetlenme boyu lb yaklaşık 53 cm değil mi? Buna göre (a+b)büyükeşit lb, a büyükeşit 0,4lb, b büyükeşit 12fi(16,8 cm yapar) koşulları sağlanıyor. Ama yine de hata veriyor. Benim atladığım bir husus mu var. a, b değerlerini mi yanlış alıyorum. Bence hata olmadığını düşünüyorum. Bu durumda ayaarlardan kenetlenme boyu kontrolünü kapatsam, yönetmeliğe aykırı mı davranmış olurum.
Ayrıca aynı kirişin sol ucundaki kolon boyu 50 cm onda hata alıyorum. Aynı donatı ve sağ uçtaki kolon boyu 30 cm, burada hata almıyorum. Ben anlayamadım bu hususu.
Ayrıca aynı kirişin sol ucundaki kolon boyu 50 cm onda hata alıyorum. Aynı donatı ve sağ uçtaki kolon boyu 30 cm, burada hata almıyorum. Ben anlayamadım bu hususu.