V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

kesintisiz kullanım (KK) performans düzeyi seçimi

Adige pşaşe

Yeni Üye
Merhabalar projemin zemin etüt değerlerini AFAD sisteminden alıp girdiğimde proje kontrollü hasar olarak çıkıyor ama ben kesintisiz kullanım performans düzeyinde çözmek istiyorum bunun için DD-4 değerlerini de girmeyi denedim ama yine de projede istediğim şeye ulaşamadım bunu ile ilgili yardımcı olur musunuz ne yapmam gerekiyor

projem basit bir proje kanal üstü otopark projesi bir konut değil ama ben bu tercihi nasıl yapacağım onu öğrenmek istiyorum teknik olarak program tekniğinde nasıl yapılabilir

Projenizin basit veya karmaşık olması sonucu fark ettirmiyor. Yapmak istediğiniz durumu veya sorunuzu projeniz üzerinden yanıtlamak daha verimli ve size daha iyi yardımcı olmamızı sağlayacaktır.

Analiz ayarları penceresinden aşağıda gösterdiğim "haritadan parametreleri al" seçeneği ile DD4 düzeyindeki deprem için spektrum eğrisi tanımı yapabilirsiniz. Bundan sonra doğrusal veya doğrusal olmayan performans analizi yapabilirsiniz. Bu durumda DD-4 deprem düzeyine göre hasar durumu mevcut proje verilerine göre alabilirsiniz.

1739350949000.png

Saygılarımla..

Teşekkür ederim Oğuzhan Bey.Projeyi ekte gönderdim.Parametreleri ben afaad verilerinden alıyorum. Burda dd4 tanımı da yaptığım zaman bir sonraki aşamada bana ilerleme vermiyor ekran görüntüsünde de gösterdiğim gibi ben dd4 verilerini de giriyorum ama birkaç sonraki ilerlemeyi sağlayamıyorum bu durumda da kesintisiz hasar performans düzeyini seçemiyorum

Ekli dosyalar

• ekran 1.PNG
    ekran 1.PNG
    92 KB · Görüntüleme: 13
  • ekran 2.PNG
    ekran 2.PNG
    118.6 KB · Görüntüleme: 12
  • proje.cde
    proje.cde
    1.1 MB · Görüntüleme: 2
Yukarıda bahsettiğim olanağı kullanarak spektrum eğrisi tanımı yapabilirsiniz.

1739359880441.png

Burda dd4 tanımı da yaptığım zaman bir sonraki aşamada bana ilerleme vermiyor ekran görüntüsünde de gösterdiğim gibi ben dd4 verilerini de giriyorum ama birkaç sonraki ilerlemeyi sağlayamıyorum bu durumda da kesintisiz hasar performans düzeyini seçemiyorum

Bu bölüm DGT yaklaşımı için tasarlandığından ve DD-4 düzeyine göre bir performans hedefi tablo 3.4 'te belirtilmediğinden ötürü seçim yapılamaması normal. R katsayısı ve diğer taşıyıcı sistem katsayıları DGT yaklaşımında DD-2 deprem düzeyine göre hesapta yapıldığından burada taşıyıcı sistem katsayısı seçmenin bir önemi yoktur. Hangi deprem düzeyi olursa olsun performans analizlerinde R,D,I katsayıları kullanılmaz.

Ancak spektrum eğrisini kullanarak yaptığınız performans analizi sonucunun Sınırlı Hasar olması yeterlidir. Kesintisiz kullanım için TBDY Bölüm 5 'te bir plastik dönme veya birim şekildeğiştirme tanımı yapılmamış. Ancak SH performans düzeyini hedefleyebilirsiniz.

1739360157754.png

Ek olarak projenizdeki kiriş donatılarını kontrol etmeniz ve mevcut yapıdaki şekliyle tarif edip kilitlemenizi öneririm. Burada alt donatı ve üst donatılar arasında ciddi bir fark mevcut. Bu noktada kontrol edilmemiş veya mevcut yapıdaki gibi tanımlanmamış olabileceği ihtimaline nazaran uyarıyı yapmak istedim.

Saygılarımla...

Geri