V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Kesit oluşturma, kolon boy detay,

PlanSS

Yeni Üye
1) Kalıp planlarında oluşturulan kesitlerin hizasını program otomatik belirliyor. Kim zaman fazladan kesit oluşturulması gerekiyor. Bu gibi durumlarda kesit hattı oluşturuyorum ancak istediğim şey direkt kesitleri kalıp planları ile alabilmek yada otomatik verilen kesitlerin hizasını değiştirebilmek, bu mümkün müdür ?

2) Son projelerimizde yaşadığımız sorunlar ise kolon boy detalayarı çizimi oluşturulurken; kimi kolonlara ait detayların hiç oluşturulmaması yada eksik oluşturulması.

1) Kalıp planlarında oluşturulan kesitlerin hizasını program otomatik belirliyor. Kim zaman fazladan kesit oluşturulması gerekiyor. Bu gibi durumlarda kesit hattı oluşturuyorum ancak istediğim şey direkt kesitleri kalıp planları ile alabilmek yada otomatik verilen kesitlerin hizasını değiştirebilmek, bu mümkün müdür ?

Kalıp planında otomatik olarak oluşturan kesit çizgisini taşıyabilirsiniz. Taşı komut kullanılabilir.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
Kesit objesini taşıdıktan sonra yeni konumunda kesit oluşturmak için kesit çizgisini seçin ve mouse sağ tuşuna basınız.
"Kesit oluştur" komutuna tıklayınız.
Oluşan yeni kesit bloğunu istediğiniz konuma taşıyınız.
1738324070138.png

Kesit hattını silip yeni kesit hattı tanımlamak veya birden fazla kesit almak için "kalıp/temel planı kesiti" komutu kullanılabilir.
Yardım sayfasını inceleyiniz.

2) Son projelerimizde yaşadığımız sorunlar ise kolon boy detalayarı çizimi oluşturulurken; kimi kolonlara ait detayların hiç oluşturulmaması yada eksik oluşturulması.
Projenizi ekleyin ve sorun yaşadığınız kolonun ismini belirtirseniz inceleriz.

Geri