V11.11 Yayınlandı. İndirmek için Tıklayınız

kesme güvenliği

cüneytsözer

Yeni Üye
6.0011 versiyonunda kolon betonarme tablosunda kesme güvenliği kurtarmayan kolonlar görünmüyo (etriye bölümündeki b ler) raporda kolon kiriş kesme güvenliği bölümünde kurtarmadığını görüyoruz. ancak burada da güvensiz yazmıyor kuşatılmamış yazıyor.Ayrıca geometri kontrol ikonu gitmiş.
 
Merhaba,
6 versiyonu Raporlarında diğer kontrollerde olduğu gibi kolon kiriş birleşim güvenliği kontrolünde de uyarı kriteri değişti. Artık raporlarda yapılan yönetmelik kontrollerinde olumsuzluk olup olmadığı ok ve çarpı işareti konarak kullanıcıya bilgi veriliyor. Eğer herhangi kolonda Kolon kiriş birleşimde olumsuzluk varsa ilgili raporun sonunda 'Kontrol(Ve<Vmax)' sütununa çarpı işareti konuyor.

Geometri kontrolü ilerleyen versiyonlarda daha geniş kapsamlı çalışacağı için şimdilik kaldırıldı.
 
6.0010 versiyonunda kesme güvenliğini sağlamayan kolonları kolon betonarmede görüyorduk etriye sütununda '' b '' yazıyordu. 6.0011 de kesme güvenliğini sağlamayan kolonları kolon betonarme sonuçlarında
göremiyoruz. Bunların kontrolünü sadece rapor alarak mı göreceğiz.
 
Cüneyt Bey, 6.0011 versiyonunda bu tip olumsuz durum uyarılarını eleman isminin yanında belirtilecek şekilde bir değişiklik yaptık. (Etriye vs donatıların okunabilmesi maksadıyla)
 
Geri
Üst