V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

kesme güvenliği

FatihPınar

Yeni Üye
Hocam merhabalar. Ekteki projemde kolon ve perdeler için kesme güvenliği hatası alıyorum ve bir türlü işin içinden çıkamadım. Bu konu ve genel projem hakkında önerilerde bulunabilir misiniz? Şimdiden teşekkürler...

Ekli dosyalar

Hocam merhabalar. Ekteki projemde kolon ve perdeler için kesme güvenliği hatası alıyorum ve bir türlü işin içinden çıkamadım. Bu konu ve genel projem hakkında önerilerde bulunabilir misiniz? Şimdiden teşekkürler...
Modelle önerilerim;
--a3 düzensizliğini işaretleyiniz,
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
--bina dış aklarındaki perdeleri su basman perdeleri olarak işaretleyiniz,
--perdelere yatay toprak yükü giriniz,
--x yönünde r=7 (a15), y yönünde r=8 (a11) alınız,
--merdivenleri mesnetleyiniz,
--merdiven sahanlıgı boşta kalmış, merdiven sahanlığı yanlarına aşağıdaki gibi kiriş ilave ediniz, (kırmızı)
--kolonları perde hizasına kadar büyültünüz, (mavi)
1737211410555.png
--kattan kata merdiven mesnetlenince aşağıdaki gibi hasar meydana gelebiliyor. (son Maraş depremi) merdiven ortasına ara kata, merdiveni mesnetlemek için (yeşil) konsol kiriş ilavesi yapınız,
1737211908906.png

Son düzenleme:
Merhabalar projemde 2 hata alıyorum kesme güvenliği hatası ve kiriş nmax değeri aşıyor hatası yardımcı olabilir mısınız
Önerilerim;
--kirişlerde fiber donatı seçimini işaretleyiniz,
--kirişlerden konsol yapmayınız,
--balkon varsa hareketli yükleri artırınız,
--1. Bodrum katı bu şekilde modellemek için döşeme tanımlamalısınız, bu durumda 1. Bodrum katın rijitlik tikini kaldırıp iki yükleme durumlu hesap yöntemini işaretleyerek hesap yaptırınız,
--döşeme tanımlamak istemiyorsanız, 2. Bodrum katı silip üst kattan su basman perdelerini tanımlayıp, 1. Bodrum katın rijitlik tikini kaldırarak hesap yaptırınız,

Modelle önerilerim;
--a3 düzensizliğini işaretleyiniz,
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
--bina dış aklarındaki perdeleri su basman perdeleri olarak işaretleyiniz,
--perdelere yatay toprak yükü giriniz,
--x yönünde r=7 (a15), y yönünde r=8 (a11) alınız,
--merdivenleri mesnetleyiniz,
--merdiven sahanlıgı boşta kalmış, merdiven sahanlığı yanlarına aşağıdaki gibi kiriş ilave ediniz, (kırmızı)
--kolonları perde hizasına kadar büyültünüz, (mavi)
Ekli dosyayı görüntüle 48313
--kattan kata merdiven mesnetlenince aşağıdaki gibi hasar meydana gelebiliyor. (son Maraş depremi) merdiven ortasına ara kata, merdiveni mesnetlemek için (yeşil) konsol kiriş ilavesi yapınız,
Ekli dosyayı görüntüle 48315
Önerileriniz için çok teşekkür ederim Hocam.

Geri