15 Kasım 2025 tarihinden sonra ürün fiyatları güncellenecektir.
V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Kesme kuvveti,zımbalama donatısı,göreli kat ötelemesi

Herkese iyi akşamlar bir projem var fazla büyük olmamasına rağmen bir türlü hesaplarımı kurtaramadım acaba yanlış yaptığım bir şey mi var ayarlarımda vs eksik bir şey görüyor musunuz? Tüm perdelerime ve bir iki kolonuma zımbalama donatısı attım ve donatılar bana çok fazla geldi uygulama için sıkıntı olur mu yapabileceğim başka bir şey var mı?bir tane kolonumu döndüremiyorum üstte çıkması var kesme kuvveti sorunu veriyor bir de zemin katım göreli kat ötelemesi hatası veriyor bu neden olur acaba?

Ekli dosyalar

projede geometrik hatalar var onların düzeltilmesi gerekiyor. örnek olarak asansörün ordaki perdeye -150 cm kot verip kat kopyalama yaptığınız için perde yukarı katlarada aynı şekilde çıkmış ve üst üste binmiş.
mimari tasarımınız aslında uygun asansör kısmını U şeklinde perde grubu yapıp s7 kolonunu perde başlığı şeklinde düzenleyebilirsiniz. bu şekilde düzenlerseniz mimari projede gözüken fakat statik projede yapılmamış olan kolon ile kiriş bağlantısını tamamlayabilirsiniz.
zımbalama donatılarını genelde uygulanabilirlik açısından kapalı etriye şeritleri seçmeniz daha mantıklı bence. ayrıca zımbalama donatılarının zımbalama döşeme kısmındakileri iptal edebilirsiniz plak kiriş sistemde buna ihtiyaç yoktur.
ayrıca S7 kolonunda kiriş birleşimlerinde problem var.
örnek bir düzenleme yaparak sıfır hata ile çözdüm ekran resmini gönderiyorum.

ayrıca atladığım birşey daha var zemin kat yüksekliğiniz 414 cm perdeleriniz 25 cm genişlik kurtarmıyor ( 1/16 gereği ). ya kat yüksekliğini 400 cm yapın yada perdeleri 30 cm genişliğinde düzenleyiniz

Ekli dosyalar

• Ekran görüntüsü 2025-10-31 010937.png
    Ekran görüntüsü 2025-10-31 010937.png
    101.3 KB · Görüntüleme: 15
Son düzenleme:
Çok çok teşekkür ediyorum. Zımbalama donatılarımı dediğiniz gibi kapalı şeritler seçip asansör perdelerimi de düzenleyeceğim

ayrıca zımbalama donatılarının zımbalama döşeme kısmındakileri iptal edebilirsiniz plak kiriş sistemde buna ihtiyaç yoktur
çok özür dilerim ama burayı anlayamadım

Geri