V11'i Online Satın Alın

Kesme Problemi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan AUGURD
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

AUGURD

Üye
Merhaba Projede zemin değiştirdim ve çok sayıda kesme zımbalama hatası aldım perdelerde ve kirişlerde kesme ve zımbalama sorunu yaşıyorum malesef çözemiyorum yardımcı olabilirmisiniz?
Saplama kirişlerde ekstra bişey yapmama gerek var mı
Bazı radye temel ilavereri çok büyük çıkıyor ve fi20 ye kadar çıkmam gerekiyor neden?
Zımbalama donatısı atıyorum fakat program neden detay vermiyor ve nekadar sağlıklı?

Ekli dosyalar

• Ekran Görüntüsü (44).png
    Ekran Görüntüsü (44).png
    290.7 KB · Görüntüleme: 850
  • Ekran Görüntüsü (45).png
    Ekran Görüntüsü (45).png
    25.8 KB · Görüntüleme: 850
Merhaba,

Projeniz ile ilgili önerilerim şu şekilde
-Temel ilave yoğunluğu ve zımbalama problemlerinin düzelmesi için Temel kalınlığını 70cm e çıkarın, Temelde min. üst ve alt donatı olarak Ø16 seçin ilavelerde Ø16 ve Ø20 seçin
-Kolon kiriş birleşim güvenliği sorunları için beton sınıfını C30 yaptığınızda çoğu düzeliyor. Düzelmeyen bir iki birleşim için aşağıdaki linkteki önerileri uygulayın
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

-Perde kesme güvenliği problemleri , perde yatay donatılarının Ø8 olarak seçilmesinden kaynaklı , İsteseniz Betonarme diyaloğunda sadece kesme güvenliği sorunu olan perdelerde Etriye ve Perde Başlık bölgesi Etriye çapını Ø10 olarak değiştirin ve tekrar analiz yapın. Veya Donatı seçiminde perdeler için Etriye ve Uç bölgesi etriye çapını Ø8 ve Ø10 çaplarını seçip tekrar analiz yapın.

Zımbalama hesapları TBDY 2018 e uygun olarak yapılmaktadır. İsteseniz zımbalama donatısı seçimi yaparak zımbalama hesaplarında kullanabilirsiniz. Şu an çizimleri verilmemektedir. Çizimlerini seçtiğiniz parametreler ve yönetmelikteki çizimlere uygun olarak 2B çizim araçları ile hazırlamanız gerekiyor. Zımbalama donatı çizimlerinin otomatik çizilmesi notlarımız arasındadır. İleri ki versiyonlarda eklemeyi planlıyoruz.
Projenizde zımbalama donatısı kullanır fakat detay vermezseniz veya yerinde uygulanmaz ise yönetmelik olarak sakıncalı bir durum oluşabilir.

Projenizde ki donatı ve kesit hatalarının sebebi zemin sınıfının ZE olmasından kaynaklı . Zemin sınıfı ZD veya ZC olsaydı daha ekonomik çözüm yapılabilirdi.

merhaba teşekkürler cevabınız için..
Radye temelim 70 cm zaten ve c30 yapmama rağmen hiçbir kolon kiriş kesme problemi düzelmedi nedenini bilmiyorum..
kolon kiriş kesme problemi benim en çok karşılaştığım problemler arasında ve hala çözemedim ancak iki sürekli kirişi süreksiz hale getirince yani uçlarını kıvırınca problem çözülüyor ama sağlıklı çözüm olduğunu düşünmüyorum
kayma donatısı vermeden nasıl sorunu çözebilirim çünkü uygulanmıyor

Merhaba

Eklediğiniz projede 60 cm gözüküyordu sonradan değiştirmiş olabilirsiniz. Ekteki projede bahsettiğim düzenlemeleri yaptım Kolon kiriş birleşim güvenliği hataları olan iki kolonda 30cm kenarı 35 yaparak çözüldü.
Zemin kattaki merdiven yükseklikleri kat yüksekliği ile uyumlu değildi . Yapı ile birlikte çözdüğünüz için merdiven yüksekliklerini döşeme kotuna aldım. Merdivenleri tekrar kontrol edin.
Zemin kattaki D120 ve D5 Döşemelerindeki merdivenlerin ve boşlukların yeri düzenlemeli bu şekilde uygulanamaz , Boşluk kenarında tali kiriş tanımlayarak çözmeniz daha uygun olur.
Projenizin eklediğim halinde göreli kat ötelemesi sorunu var. Projenizde perde olmadığı ve zemin sınıfından dolayı kat ötelemeleri fazla iki yönde de uygun yerlere perde ilave etmenizi öneririm.
Ekteki projeyi inceleyin.

Ekli dosyalar

Geri