V11'i Online Satın Alın

Kiriş Ölçüleri

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan serdagi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

serdagi

Tanınmış Üye
Merhaba eklediğim resimde konsol döşeme kenarlarına tanımladığım kirişlerin ölçüsü 20*36 cm. Normalde 25 cm den küçük ölçüye izin verilmiyor. Ancak resimdeki gibi uygulamalarda 20 cm e izin veriliyor diye biliyorum. Eğer öyle ise program neden kiriş ölçülerine geometri kontrolünde hatalı diyor. Mimari nedeniyle kolonların yerini değiştiremiyorum. Kolona basan konsol kirişlerin enini 25 cm yapamıyorum.
Yardımlar için şimdiden teşekkür ederim.

herkese iyi çalışmalar

Ekli dosyalar

• resim.jpg
    resim.jpg
    109 KB · Görüntüleme: 2,380
TDY 2007 3.4.1 d maddesinde çerçeve kirişlerine kolon-kiriş düğüm noktaları dışında saplanan ikincil kirişler için geçerli değildir cümlesi var ve bu yüzden o kirişleri ts-500 yazan kiriş enkesit kurallarına göre 20cm yapabilirsin.

TheBEaST":2y13idyp' Alıntı:
TDY 2007 3.4.1 d maddesinde çerçeve kirişlerine kolon-kiriş düğüm noktaları dışında saplanan ikincil kirişler için geçerli değildir cümlesi var ve bu yüzden o kirişleri ts-500 yazan kiriş enkesit kurallarına göre 20cm yapabilirsin.

sayın TheBEast cevap için teşekkür ederim, söylediğiniz K18 ve K22 kirişleri içinde geçerli mi?

TheBEaST":1ciys5e6' Alıntı:

K18 ve K22 den söz ediyorsanız 20 cm yapamazsınız. K1 kirişini 20 yapabilirsiniz. Çünkü sizin de yazdığınız gibi "çerçeve kirişlerine kolon-kiriş düğüm noktaları dışında saplanan ikincil kirişler için geçerli değildir" der.

NYILMAZ":36ep9r8q' Alıntı:
TheBEaST":36ep9r8q' Alıntı:

K18 ve K22 den söz ediyorsanız 20 cm yapamazsınız. K1 kirişini 20 yapabilirsiniz. Çünkü sizin de yazdığınız gibi "çerçeve kirişlerine kolon-kiriş düğüm noktaları dışında saplanan ikincil kirişler için geçerli değildir" der.

aynen öyle doğrudur

Geri