V11'i Online Satın Alın

Kiriş çizimi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan agure
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

agure

Yeni Üye
Merhabalar, Kalıp planında devam eden kirişi projemde devam ettiremiyorum. Sorun neden kaynaklanabilir

Ekli dosyalar

• asd.jpg
    asd.jpg
    205.4 KB · Görüntüleme: 2,872
  • asdsad.jpg
    asdsad.jpg
    140 KB · Görüntüleme: 2,872
Perdeye uzun yönde bağlanan kirişler sürekli çizilmiyor.
Kiriş boyuna donatısının perde içindeki ankrajı 50 fi olduğu için genelde bu kirişlerin donatıları birbirine kavuşmaz. O yüzden ayrı çizilmesinin bir sakıncası yok.

Not: Bu çizimden görebildiğim kadarıyla sizin kiriş ebatlarınız yönetmelik şartlarını sağlamıyor. Farkındasınızdır değil mi?

NYILMAZ":1ffwuua9' Alıntı:
Not: Bu çizimden görebildiğim kadarıyla sizin kiriş ebatlarınız yönetmelik şartlarını sağlamıyor. Farkındasınızdır değil mi?

Sağlamıyor derken hocam. Bu mevcut bir proje. biz mühendislik son sınıf öğrencisi olarak tekrar analiz ediyoruz

Selam,
Nedim Beyin Demek istediği kiriş boyutu ile ilgili şöyleki kirikin genişliği = döşeme yüksekliği + onu dik kesen düşey elemenın (burda perde oluyor) boyutu olmasılazım.
hesaplarsak
B = 32 + 25 = 57 cm den fazla kiriş genişliği olamaz örnek aldığınız projede ise 70 cm dir. onu şöylemek istedi.

saridurmus":oslno92j' Alıntı:
Selam,
Nedim Beyin Demek istediği kiriş boyutu ile ilgili şöyleki kirikin genişliği = döşeme yüksekliği + onu dik kesen düşey elemenın (burda perde oluyor) boyutu olmasılazım.
hesaplarsak
B = 32 + 25 = 57 cm den fazla kiriş genişliği olamaz örnek aldığınız projede ise 70 cm dir. onu şöylemek istedi.

Demek istediğinizi anladım, ilginiz için teşekkür ederim. Fakat biz mevcut projeyi analiz ediyoruz o yüzden kesitlerde değişikliğe gitmiyoruz. Teşekkürler

Geri