V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

kiriş üzerine girilen aşık

Merhaba iyi çalışmalar.
Betonarme bir yapımız var. Eğimli kirişlerin üzerine aşık tanımladım ve üzerine sandviç panel modellemesini yaptım.
Analizde hepsini kurtardı gözüküyor. Fakat Çelik tasarım menüsünden aşıklara girdiğimde hepsini x veriyor.
Komple statik hesabı aldığımda hiç bir hata vermiyor. Bu sebebi nedir ve nasıl çözmem lazım. Aşık birleşimleri kirişlerin dışına çıkıyor.
Bunu iç kısma nasıl kaydırabilirim. Birleşimler ile ilgili bir hesap göremedim. Nereden ve nasıl hesap alıp görebiliyorum.
kaplama ayarlarından Rüzgar yükünü girdim. Başka bir yerden rüzgar yükü giriliyor mu?
Teşekkür ederim İyi çalışmalar diliyorum.

Ekli dosyalar

Betonarme üzerine tanımlı olduğu için tasarımı yapılmıyor demek aslında, yetersiz demek değildir bu uyarı.
Şöyle yapmanızı tavsiye ederiz. Farklı bir projede çelik kiriş üzerine çelik aşık ve kaplama girip aşıkları boyutlandırınız ve raporlarını alınız.
Betonarme tarafı içinde kaplama yüklerini betonarme kirişlere dağıtınız ve kiriş yayılı yükü olarak ekleme yapınız bu şekilde analiz edip rapor alınız.

* Rüzgar yükü kaplama girişi yapmanız halinde otomatik olarak TS 498'e göre yapılır. Yapılırken analiz ayarlarında rüzgar yükleri sekmesinde normla ve kule tipi yapından hangisini seçtiyseniz ona göre hesap görürsünüz.

* TS EN ile rüzgar hesabı için elle veya excel ile hesapladığınız rüzgar yüklerini kaplama menüsünden yer alan kullanıcı tanımlı rüzgar yükleri kısmından girmeniz gerekir.
* Program tüm bileşimlerin hesabı yapılmaz. İki grup birleşim vardır, konstrüktif olanların hesap raporu mevcut değildir. Aşık birleşimi konstrüktif bir birleşimdir, raporunu alamazsınız.
* Aşık birleşimlerini içeri kaydırmak için ilgili birleşimi seçin sağ tuş tası komutuna gidin ve kiriş ortalarına denk gelecek bir hizaya tıklayınız.

Çelik ile ilgili ana eğitimler ve teknik yönetmelik incelemeleri için aşağıdaki linkleri incelemenizi tavsiye ederiz.
Çelik ile ilgili program eğitimlerimize aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.

Çelik ve TBDY 2018 ile ilgili eğitimler ise;

Aşağıdaki link ise çelik eleman ve birleşimler ile ilgili ayrı ayrı yönetmelik özelleşmiş konularının elle hesap ve program ile karşılaştırılmalı anlatıldığı videolar mevcuttur.

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Son düzenleme:
Geri