projemde 2.kat kriş açılımı yapınca program atıyor çizim alamıyorum yardımcı olur musunuz
Resimde işaretli olan kısımlarda küçük kiriş parçaları var. (K94-K97) Kiriş parçalarını silip analiz edin. Kiriş açılımı alınacaktır.
bu arada kaçkere proje attım geri dönüş olmadı yardım almak için
10 versiyonu lisanslı kullanıcılarımız için teknik servis destek merkezinden veriliyor. Forumda kayıtlı mail adresinizden destek merkezine gelen en son mesaj 26 Ağustos 2022 tarihinde.
Bazı notlar;
-Eklediğiniz modelde K103-104-106-144 K100-109-142-163 vb kirişlerde, çok küçük açılar sebebiyle kirişlerin bakış yönü değişiyor. ( Bu durumda genel olarak hassasiyet gösterilmeden oluşturulan ve mimari çizimlerin altlık olarak kullanılmasından kaynaklanır.)
"Obje yönü belirle" komutu ile kirişlerin bakış yönü uyumlu hale getirin.
Resimde işaretli konsol kirişlerin tek parça olarak modellenmesi uygun olur. Bu tür kirişlerin isimlendirmelerinde 3b analiz modleinde kesit tesirleri bölümünden moment diyagramlarını inceleyiniz. (Ayrıca A',I,1,6 akslarında tali kirişlere gerek yok. )
-zemin ve 2 .katta ağ oluşturma hatası veren döşemeler var.
2. katta D152D80 döşemeleri sistemde olmayan hatalı tanımlanmış döşemeler.
Obje bul komu ile döşemeleri bulup seçtikten sonra silin.
Zemin katta resimdeki 20 cm açıklığa hahip saçak döşemeleri tanımlarken döşeme kenarını resimde işaretlien diği gibi çapraz olarak modelleyin. (Bu tür küçük saçak döşemeleri analiz modeline dahil etmeden yüklerini vererek çözmenizi öneririm)
- Radye temele 10 metre poizitif kot verilmiş. düşey taşıyıcı elemanlar kolonlara bağlanmıyor.