V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Kiriş açılımlarım hatalı

Sevim Tufan

Yeni Üye
İde10 ile çizdiğim 7 katlı yapımın kiriş açılımları hatalı çıkıyor. Katta sadece belli kirişlerim hatalı çıkıyor. Bu durum metrajımı da etkiliyor. Absürt bir metraj çıkıyor ortaya. Sebebini anlayamadım, düzeltemedim. Bir de bu yapının zemininde zemin iyileştirmesi yapıldı. İlk zemin değerlerime göre taşıma gücü 30 tf/m2 iken 80 cm radye temeli 16/10 ara şeklinde çözdüm. Zemin iyileştirmesinden sonra taşıma gücü 50 tf/m2 olduğunda temel donatı aralarını arttırıp temeli rahatlatmak istiyorum. Fakat aynı şekilde 16/10 ara taşıyor. Taşıma gücü arttığı için donatıların biraz daha hafiflemesi gerekmiyor mu? Yardımcı olabilir misiniz?

Yardım sayfasında anlatılan şekilde kontrollerinizi yapın.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Sorun düzelmezse projenizi ekleyiniz.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Taşıma gücü arttığı için donatıların biraz daha hafiflemesi gerekmiyor mu?
Zemin taşıma gücü analiz sonuçlarını değiştirmez. Sadece radye temel raporlarında taban basıncı kontrolünde kullanılır.
Yatak katsayısında değişiklik var ise bu durum analiz sonuçlarını değiştirebilir.

Kirişlerle ilgili hata dediğiniz gibi düzeldi, teşekkür ederim. Projenin son hali bu şekilde. Zemin yatak katsayısı 1400 t/m3 iken 16/10 ara taşıyordu. İyileştirme yapıldıktan sonra yatak katsayısı 2830 t/m3 oldu fakat temel donatı hatası alıyorum. Zaten 10 ara çok fazla idi, donatı aralığını düşürmek istiyorum fakat bu şekilde bile taşımıyor. Temel akslarını mı hatalı attım anlayamadım. Yardımcı olabilir misiniz?

Ekli dosyalar

Geri