V11'i Online Satın Alın

Kiriş Betonarme Donatı Alanları

MustafaAkın20

Etkin Üye
Merhaba,

analiz sonrası kiriş betonarme donatı alanları kısmında mevcut-gereken-fazla donatı alanları 0 (sıfır) görünüyor. Moment değerleri görünüyor. ve gerekli dizaynı yapıyor. Tüm kirişlere baktım ama hiçbirinde donatı alanı görünmüyor. Sorun nerede acaba?

Yine aynı menüde "Donatı Hesap Makinesi" ni tıkladığımdada "ascalc.exe çalıştırılamadı" hatası veriyor ve çalışmıyor.

Teşekkürler.

Merhaba;

Model paylaşmadığınız sürece verebileceğimiz tek cevap " hayır karşılaşmadık"

Saygılarımla.

MustafaAkın20":2lrvtbkk' Alıntı:
Projeyi ekliyorum...

Kiriş betonarme - Donatı alanları - sıfır görünen yerde fare sağ klik - açılan ekranda cm seçeneği

Ya da yapı ağacı - tasarım - dizayn ayarları - fare sağ klik - donatı - cm - tamam

Teşekkür ederim Şahin Bey, sıfır görünen yer sağ kilik yapıp cm yapınca donatı göründü. Dizayn ayarlarında mm görünüyordu. cm olarak düzeltip tekrar analiz ettim ama yine 0 görünüyordu. yine sağ klik yapıp cm yapınca göründü. Hesap makinasıda hala çalışmıyor :).

MustafaAkın20":35hf8xoh' Alıntı:
Teşekkür ederim Şahin Bey, sıfır görünen yer sağ kilik yapıp cm yapınca donatı göründü. Dizayn ayarlarında mm görünüyordu. cm olarak düzeltip tekrar analiz ettim ama yine 0 görünüyordu. yine sağ klik yapıp cm yapınca göründü. Hesap makinasıda hala çalışmıyor :).

Donatı hesap makinesi ben de çalışıyor.

MustafaAkın20:1nzm3f0s' Alıntı:

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Buradan da yararlanabilirsiniz.

MustafaAkın20":uzikx1pm' Alıntı:
Hata mesajı ektedir.
C:\Program Files\ideCAD\ideCAD Statik 10 klasörünün altında "ASCALC.EXE" dosyasının olup olmadığını kontrol edebilir misiniz? Eğer dosya yok ise tekrar kurulum yapmanız sorunu çözecektir. Dosya var ise çift tıklayarak çalıştırmayı deneyiniz.
Çalışmaması durumunda Bursa ofisimizi arayarak iletişim bilgilerinizi bırakınız. Bilgisayarınıza uzaktan bağlantı sağlayarak sorunu inceleyelim.
İyi çalışmalar

Geri