V11'i Online Satın Alın

Kiriş döşeme kenarı çakışıyor

EKTEKİ ÇALIŞMAMDA PERDE KENARLARINA DÖŞEME ATMADIĞIM ZAMAN DÖŞEME ALANINI YAKALAMIYOR. ATTIĞIMDA DÖŞEME VE KİRİŞ KENARI ÇAKIŞIYOR HATASI VERİYOR.PERDENİN KENARLARINA DÖŞEME KENARIYLA DÖNMEDEN NASIL YERLEŞTİREBİLİRİM DÖŞEMEYİ? BİRDE BODRUM KATTAKİ DÜŞÜK DÖŞEMELERİM İÇİN HATALI KOT UYARISI VERİYOR NEDENİ NE ACABA?

Ekli dosyalar

EKTEKİ ÇALIŞMAMDA PERDE KENARLARINA DÖŞEME ATMADIĞIM ZAMAN DÖŞEME ALANINI YAKALAMIYOR. ATTIĞIMDA DÖŞEME VE KİRİŞ KENARI ÇAKIŞIYOR HATASI VERİYOR.PERDENİN KENARLARINA DÖŞEME KENARIYLA DÖNMEDEN NASIL YERLEŞTİREBİLİRİM DÖŞEMEYİ? BİRDE BODRUM KATTAKİ DÜŞÜK DÖŞEMELERİM İÇİN HATALI KOT UYARISI VERİYOR NEDENİ NE ACABA?

Ekli dosyalar

Merhaba

--""EKTEKİ ÇALIŞMAMDA PERDE KENARLARINA DÖŞEME ATMADIĞIM ZAMAN DÖŞEME ALANINI YAKALAMIYOR. ATTIĞIMDA DÖŞEME VE KİRİŞ KENARI ÇAKIŞIYOR HATASI VERİYOR.PERDENİN KENARLARINA DÖŞEME KENARIYLA DÖNMEDEN NASIL YERLEŞTİREBİLİRİM DÖŞEMEYİ?"
Kalıp üzerinde gösterirseniz daha doğru bir cevap verebiliriz,
--D179, D180 döşeme hatası K137 ve K136 kot farkından dolayı üzerine oturmadığından. Kirişin yüksekliğini 72 cm yapmalısınızki iki döşemede otursun.

Kolay gelsin
Ünver ÖZCAN

Merhaba,

-Döşeme oluşturmak için panel objesinin altına döşeme kenarı çizilmesine gerek yok.
-Bodrum katta D79 döşemesinin kotu bağlandığı K137 kirişi ile uyumlu değil. Aynı şekilde D80 döşemesinin kotu da K136 kirişi ile uyumlu değil. Sorunun çözümü için K136 ve K137 nin bir kaç cm. içerisinden döşeme kenarı çizerek döşemeleri oluşturabilirsiniz.

İyi çalışmalar

Ekli dosyalar

Teşekkürler forum konusunda daha dikkatli olucam:)
döşeme kenarı atarken nasıl attınız perdeyle birleştiği yere? aks yardımıylamı yoksa önce kenarı atıp sonramı perdeyi attınız ? ben atarken aksla atıyotum ama perdenin kenarına döşeme kenarı atmayınca döşemeyi dışarıya taşırıyo?

mustafadisci":lg276eut' Alıntı:
Teşekkürler forum konusunda daha dikkatli olucam:)
döşeme kenarı atarken nasıl attınız perdeyle birleştiği yere? aks yardımıylamı yoksa önce kenarı atıp sonramı perdeyi attınız ? ben atarken aksla atıyotum ama perdenin kenarına döşeme kenarı atmayınca döşemeyi dışarıya taşırıyo?
Birden fazla yöntem kullanılabilir. Yardımcı aks çizerek, koordinat kutusu kullanarak vb. Sizin yaptığınız veri girişinde döşeme kenarı panel objesine bağlanmıyor olabilir.

mustafadisci":2hze1ni5' Alıntı:
bodrum katta halen hatayı gideremedim neden kaynaklanıyor acaba?
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
*-60 cm kotundaki P015 ve p06 panelleri sıfır kotundaki D008-D009 döşemelerine bağlanıyor. Bağlanmaması için döşeme kenarı çizin.
*D008 in döşeme kenarını P017' ye düğüm noktasından bağlayın.
*K005 kirişinin düğüm noktası P006' ya bağlanmıyor.

Ekli dosyalar

Geri