V11'i Online Satın Alın

kiriş donatı miktarı

iyi çalışmalar. ekteki linkte verilen projemde normal katlardaki K40 kirişi donatı miktarı bana çok az göründü. birde K39 ile K41 arasında kalan bu kiriş K39 ile K41 kirişleri ile çok küçük açı yapacak şekilde devam etmesine rağmen süreklilik teşkil etmiyor. bu sıkıntı oluştururmu? atılan donatılar bu kirişe 20lik duvar saplama kiriş ve asansör den gelen yüklemelerde dahil olmak üzere yeterlimidir?

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
çelebi_16.03.ide7.html

yılmaz polat":2s9fnco7' Alıntı:
iyi çalışmalar. ekteki linkte verilen projemde normal katlardaki K40 kirişi donatı miktarı bana çok az göründü.atılan donatılar bu kirişe 20lik duvar saplama kiriş ve asansör den gelen yüklemelerde dahil olmak üzere yeterlimidir?

Kirişinizdeki mesnet ve açıklık moment değerlerine göre donatı miktarında herhangi bir sorun görünmüyor.

yılmaz polat":2s9fnco7' Alıntı:
birde K39 ile K41 arasında kalan bu kiriş K39 ile K41 kirişleri ile çok küçük açı yapacak şekilde devam etmesine rağmen süreklilik teşkil etmiyor. bu sıkıntı oluştururmu? atılan donatılar bu kirişe 20lik duvar saplama kiriş ve asansör den gelen yüklemelerde dahil olmak üzere yeterlimidir?

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
çelebi_16.03.ide7.html

K39- K40- K41 kirişleri arasında küçük te olsa bir açı farkı var. Betonarme/ Parametreler/Genel Betonarme Parametreleri diyaloğunda -Arasındaki açı farkı küçük olan kirişleri sürekli kabul et" satırına açı değeri girerek (örneğin 5 derece) kirişleri sürekli kabul edebilirsiniz.

Not:
*Bodrum katta S20 kolonunun ve P4-P5 panellerinin bir kısmı radye döşemenin dışında kalmış.

teşekür ederim levent bey öncelikle. radye dışında kalan kısımların farkındaydım, bu durum bir sıkıntı yaratırmı acaba analizde? bu durumun herhangi bir kontrol şekli varmı programda yoksa siz detaylı inceleyerek mi fark ettiniz? (bunu sormamın nedeni kontrol sistemi varsa bende kullanayım.)

yılmaz polat":32xmvq60' Alıntı:
teşekür ederim levent bey öncelikle. radye dışında kalan kısımların farkındaydım, bu durum bir sıkıntı yaratırmı acaba analizde? bu durumun herhangi bir kontrol şekli varmı programda yoksa siz detaylı inceleyerek mi fark ettiniz? (bunu sormamın nedeni kontrol sistemi varsa bende kullanayım.)
Radye sınırlarının durumunu plandan inceleyerek buldum. Radye sınırlarının hatalı oluşması analiz sonuçlarını etkileyebilir.

Geri