Fiyat listeleri 10 Ocak 2025 tarihine kadar geçerlidir.

V11.13 kullanıma sunulmuştur.

Kiriş Donatı seçimi ve yerleşimi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Mbrg
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Mbrg

Yeni Üye
Merhaba,
Demo versiyonunu öğrenmeye çalışıyoruz, Kiriş betonarme bölümününde donatı seçimi yapmak istediğimizde donatı adedini ne kadar arttırırsak arttıralım pursantaj uyarısı almıyoruz(ancak analizi tekrarlar isek pursantaj uyarısı alıyoruz,bu kontrol donatı seçimi esnasında interaktif olarak gerçekleşmiyor),bunun yanında donatının kesite sığıp sığmadığı yönünde de bir uyarı olmuyor, mesnet donatılarının kesitte ikinci sıraya yerleştirilme imkanını göremedik ,sanki tüm donatılar aynı sıraya yerleşiyor.

Mbrg":19gr4z34' Alıntı:
Merhaba,
Demo versiyonunu öğrenmeye çalışıyoruz, Kiriş betonarme bölümününde donatı seçimi yapmak istediğimizde donatı adedini ne kadar arttırırsak arttıralım pursantaj uyarısı almıyoruz(ancak analizi tekrarlar isek pursantaj uyarısı alıyoruz,bu kontrol donatı seçimi esnasında interaktif olarak gerçekleşmiyor),
Merhaba,

-Maksimum pursantaj uyarısı,kesit dizayn momentlerinden oluşan donatı alanı ihtiyacının Tdy 2007 ve 3.4.2.4 te verilen sınır değeri (0.02) aşmasından kaynaklanır. Sorunun çözümü için kesit büyütülebilir, dizayn momentlerinin azalmasını sağlayacak taşıyıcı sistemde düzenlemeler yapılabilir.

bunun yanında donatının kesite sığıp sığmadığı yönünde de bir uyarı olmuyor, mesnet donatılarının kesitte ikinci sıraya yerleştirilme imkanını göremedik ,sanki tüm donatılar aynı sıraya yerleşiyor.
Programda çift sıra donatı yerleşimi otomatik yapılmamaktadır.

İyi çalışmalar

Merhaba,

Donatı kullanıcı tarafından değiştirildiğinde max. pursantaj kontrolü yapılmamaktadır. Kirişlerde çift sıra donatı opsiyonu yoktur.

Acilen çift ve hatta üç sıra opsiyonları gelmesi lazım yoksa program çöp derim verdiğim parayıda unutur geçerim. yaklaşık 3 aydır aktif olarak kullanıyorum programı; ancak bir çok eksiğini farkettim (Bunun gibi). Piyasada az kullanılan Prota çok daha iyi bir programmış bunu gözlemledim ve STA4CAD ise malum piyasanın %80 ine neden sahip olduğunu buradan anlıyoruz.

Acilen çift ve hatta üç sıra opsiyonları gelmesi lazım yoksa program çöp derim verdiğim parayıda unutur geçerim. yaklaşık 3 aydır aktif olarak kullanıyorum programı; ancak bir çok eksiğini farkettim (Bunun gibi). Piyasada az kullanılan Prota çok daha iyi bir programmış bunu gözlemledim ve STA4CAD ise malum piyasanın %80 ine neden sahip olduğunu buradan anlıyoruz.
Yeni güncellemelerle birlikte acil gelmesi gereken bu ve bunun gibi opsiyonlar olmalı. Program adı anmak çok doğru olmayacaktır ancak diğer programların üzerine idecad i taşımak lazım. idecad in bilgi kütüphanesi ve forumu zaten tartışılmaz. ancak eksikliklerinide tamamlarsa 1 numaralı hesap ve tasarım programı olacağına eminim.

Geri