V11'i Online Satın Alın

Kiriş donatıları sıfır olarak gözükmesi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan actombo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

actombo

Tanınmış Üye
Öncelikle iyi akşamlar.

Projemde çıkma kirişi k34'ün donatıları çizimde sıfır gözüküyor.sildim tekrar çizdim,analiz ettim yine aynı sorun devam ediyor.acaba atladığım bir şey mi var?yardımcı olursanız sevinirim

projem :
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

fotoğraf:http://i.hizliresim.com/qEzl3d.png

Merhaba
Önerim;
K34 ve K35 kirişi K aksına bağlı olarak verilmiş, (yaptığınız yanlış değil ama bu durumu çözmek için)
K34 Kirişini yeni bir aks verip bu yeni aksta tanımlarsanız sıfır olarak verdiği donatıları koyuyor.

Kolay gelsin
Ünver ÖZCAN

actombo":j8dq9efx' Alıntı:
Öncelikle iyi akşamlar.

Projemde çıkma kirişi k34'ün donatıları çizimde sıfır gözüküyor.sildim tekrar çizdim,analiz ettim yine aynı sorun devam ediyor.acaba atladığım bir şey mi var?yardımcı olursanız sevinirim

projem :
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

fotoğraf:http://i.hizliresim.com/qEzl3d.png

Merhaba,

K34 kirişi tek konsol ve program kirişi konsol olarak donatılandırıyor. K34 kirişinin moment diyagramına bakarsanız, mesnetteki donatının tüm kiriş boyunca yeterli olduğunu görebilirsiniz.

Eğer kirişi konsol olarak donatılandırmak istemezseniz, Konsollar komutuyla "bu kiriş konsol değil" işaretleyin.

Ekli dosyalar

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    56.8 KB · Görüntüleme: 2,067
Teşekkür ederim Ünver ve Hakan bey.

bir sorum daha olacak.kapalı çıkmaların kiriş ve döşemelerini konsol gibi mi düşünmemiz lazım?

actombo":33f3u95q' Alıntı:
Teşekkür ederim Ünver ve Hakan bey.

bir sorum daha olacak.kapalı çıkmaların kiriş ve döşemelerini konsol gibi mi düşünmemiz lazım?

Merhaba,

Konsol, bir uçta, kesitin üstünü çekmeye çalıştıran momente(negatif momente) sahip ama diğer uca gittikçe o momentin sıfır olduğu elemandır diyebiliriz. Negatif momente göre mesnete ilave konulur, ilave konsolun sonuna uzatılır. 3 boyutlu matematiksel modelde konsol diye bir eleman yoktur, moment diyagramına göre biz buna konsol deriz. Moment diyaframlarını inceleyerek buna karar verebilirsiniz. (Program moment diyaframlarına bakarak konsol olarak donatılandırılacak elemanları otomatik bulur.)

Geri