V11'i Online Satın Alın

Kiriş Duvar Yükü

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan fathhh
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

fathhh

Üye
Selamun aleyküm. 3 katlı bi binanın statik raporuna baktığımda kiriş duvar yüklerini 0,191t/m olarak girildiğini gördüm yada hiç girilmemiş programın direk attığı tanımlama. ama mimariye baktığımda tuğla duvar kalınlığı 13,5cm ve yük olarak 0,631t/m ye karşılık geliyor. sorum şurda girilen yükün yukarıdaki gibi olması gerekenden az girilmesi montaj ve düz donatılarda çok farkeder mi ? yada olması gerek yükü girdiğimde öncekine göre belirlenen kolon boyutları yetersiz gelebilr mi? şüphesiz bunlar farkedebilir analiz yapmak gerekiyor ama öyle bir şansım olmadığı için tecrubeli mühendis arkaşlara abilere sormak istiyorum bu durumu. teşekkür ederim şimdiden..

Bu tarz durumlarla karşılaştım kirişlerde donatılar değişir özellikle ilaveler değişir buna bağlı olarak kolonlarda B hataları meydana gelebilir kolonlardaki kesme güvenliği tahkikleri kirişlerdeki donatılara bağlı malum .Bunun dışında temelde gerilmeler değişir yapının yükü değişir .

Dediğiniz gibi kolon kiriş birleşim yerinde kesme güvenliği hatası verdi ilaveler arttı kolon boyutu değiştirteceğim. Eyvallah sağolun..

Geri