V11.11 Yayınlandı. İndirmek için Tıklayınız

kiriş isimlendirme

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan AbdullahU
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
ekteki resimde 1-2-3 diye numaralandırdığım kiriş bir ucundan perdeye diğer ucundan kirişe oturan tek açıklıklı bir kiriş. forumda anlatılanlara göre 1. kısmı ayrı 2 ve 3. kısmı aynımı adlandırmalıyım. aynı isim verdiğimde kiriş sehim sınırını aşıyor, ayrı isimlendirdiğimde yeterli geliyor.sanırım sehim hesabında ayrı isim verdiğimde 1 numaralı kirişin mesnet momenti ve temiz açıklığı kullanılıyor. ayrıca moment grafiğinin böyle çıkmasını nasıl yorumlarsınız.
 

Ekli dosyalar

  • 1.jpg
    1.jpg
    28.9 KB · Görüntüleme: 5,672
Sn isbandam
Uç uca eklenerek verilen kirişlerin adları veya ebatlarını farklı verdiğinizde;
1- Sistemin rijitlik, ağırlık merkezi,
2- Kiriş Sehimleri,
3- Momentleri,
4- Donatıları
Farklı çıkmakta.

ÇOK ÖNEMLİ KURAL:
KİRİŞLERİ UÇ UCA EKLEYEREK FARKLI ADDA VEYA EBATTA KİRİŞ DATASI VERMEYİNİZ. VERECEKSENİZ ADLARI VE EBATLARI AYNI OLSUN.


Kolay gelsin.
 
Merhaba,

Programda bölünen kirişlerin isimlerinin farklı olması analiz sonuçlarını yani eleman uç kuvvetlerini değiştirmez. Betonarme dizaynını etkiler.

Bölünen iki kirişin isimlerini aynı vermek bu iki kirişin tek bir kiriş olarak algılanmasını sağlar. Kirişin sehim kontrolü ve Betonarme dizaynı tek bir kirişmiş gibi yapılır.
 
sanırım bir yanlış anlaşılma olmuş. Şekilde 1-2-3 diye numaralandırdığım kiriş programda tek açıklıklı bir kiriş olarak ve tek seferde girilmiştir. Forumda daha önceden anlatılanlara göre kiriş adlandırırken moment grafiği dikkate alınması önerilmekte. şimdi tek açıklıklı (ve tek seferde) olarak sisteme girdiğim bu kirişin moment grafiğine baktığımızda kirişin 1 numaralı kısmından 2 numaralı kısmına geçerken momentin işareti değişmekte.(beklentim 3. kısmın sağ mesnet tarafında değişmesiydi).
 
Merhaba,

Merhaba,
Projede kiriş sonuçlarında bir sorun görünmüyor. Beklediğinize yakın sonuç alabilmek için , K345 kirişinin bağlandığı K313 nolu kirişi çok rijit hale getirin. (Örneğin 40/120 yapın.)

İyi çalışmalar
 

Ekli dosyalar

  • grafik.JPG
    grafik.JPG
    67.3 KB · Görüntüleme: 5,519
Geri
Üst