V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Kiriş Kayma Güvenliği Sağlanmıyor.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan unlboss
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhaba arkadaşlar projemde perdeye saplanan bir kiriş var ne yapsam kayma güvenliği sağlanmıyor.Kesit büyütüyorum yatırıyorum kaldırıyorum ne yaptıysam olmadı.Gece rüyama giriyor artık lütfen biri bana yardım etsin.5 katlı ufacık yer çözemedim gitti.Projeyi yükledim arkadaşlar..

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Ekteki şekilde kurtarıyor.Mimarini göremediğim için dilediğim gibi oynama yapamıyorum.kiriş zorlanıyor kısa kiriş oluşuyor .Kirişi sıkıştırma rahatlat kurtaracaktır.
[email protected]

yardımcı olabildiğim kadar olurum

Ekli dosyalar

• Adsız.png
    Adsız.png
    189.6 KB · Görüntüleme: 5,259
cakilomer":2f9345je' Alıntı:
Ekteki şekilde kurtarıyor.Mimarini göremediğim için dilediğim gibi oynama yapamıyorum.kiriş zorlanıyor kısa kiriş oluşuyor .Kirişi sıkıştırma rahatlat kurtaracaktır.
[email protected]

yardımcı olabildiğim kadar olurum

Hocam K19 Kirişi 60x30 yada 50x30 olmalı çünkü odaların içinden çapraz bir şekilde geçiyor.Bende sizin yaptığınız şekilde düzenledim fakat K16 kirişi yine kayma güvenliği sağlanmıyor.

Bu şekilde kurtarıyor ama merdiven köşesindeki kiriş hafif eğimli onla biraz oyna istersen

Ekli dosyalar

• 1.png
    1.png
    195.8 KB · Görüntüleme: 5,247
Projenizi yarı rijit diyafram ile çözünüz.
1- 1. derece deprem bölgesinde 6 katlı binada 30 cm kalınlıklı kiriş kullanıyorsunuz. Önermiyorum.
2- Çatı kat döşeme ve kiriş yüklerini azaltabilirsiniz.
3- Merdiven yüklerini sisteme dahil ediniz.
4- Zemin kattaki isimleiyle söylüyorum K124 ve 127 numaralı kirişleri 131 ve 116 nın genişliğiı ile aynı yapın. (donatı sürekliliği sağlansın)
5- K131 kirişinin yönünü değiştir/obje edit/kiriş-teel/kiriş temel yönü belirle komutu ile değiştirin.
6- K119 kirişini yatık yapıp diğer perdeden de benzeri bir kirişle bağlantı yapabilirsiniz.
7- Anladığım kadarıyla iki tarafı bitişik nizam. Banyonun dış cephesine perde koyabilirsiniz
8- Temeli üst yapı etkileşimli çözün.
9- Temel ampatmanlarınızı gereksiz yere büyütmeyin. (örneğin alt ve üstten 30 ar cm küçültün)

Ekstra olarak:
10- Anladığım kadarıyla iki tarafı bitişik nizam. Banyonun dış cephesine perde koyabilirsiniz. (isterseniz bu perdeyi yukarı doğru kaydırabilirsiniz) Buna bağlı olarak K130 kirişini 50 cm kaçıklıkla tam yatay bir şekilde perdeye bağlayabilirsiniz. Bu size aynı zamanda nervürlerin arasından wc ve banyo tasisatı indirmenizi sağlar. (Sizin yaptığınız eğik kiriş tasarımda kiriş tamamen wc taşının üzerinden geçmektedir.)
11- Yaptığınız perdenin simetriği olarak asansör perdesinin diğer tarafını da perde olarak kapatabilirsiniz
S107 kolonunu kare 40/40 yapabilirsiniz. Mimari anlamda da daha iyi duruyor.
12- Geometri kontrolüne dikkat edin. Diğer konuları gözden geçirin.

Ekte bir çalışma gönderiyorum. Kolay gelsin.

Ekli dosyalar

• İsimsiz Bir Proje.cde
    İsimsiz Bir Proje.cde
    1.5 MB · Görüntüleme: 406
  • Screenshot 2014-11-17 18.09.00.png
    Screenshot 2014-11-17 18.09.00.png
    276.4 KB · Görüntüleme: 5,243
NYILMAZ ve cakilomer Hocam yardımlarınız için çok teşekkür ederim sayenizde projeyi tamamlayabildim.Herşey için çok sağolun :)

Geri