V11'i Online Satın Alın

Kiriş-kolon birleşimi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan gunner
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

gunner

Üye
merhabalar. yüklemiş olduğum projede en alt kat otopark olacak. yapı içine doğru dolgu ile yapılacak olan rampa sebebi ile s01 ve s02 kolonlarını kiriş ile birbirlerine bağlayamıyorum. araçların geçişi için. s01 ve s02 kolonlarına üst kot 360 cm vererek bir üst kattaki kirişlerle çerçeve oluşturmaya çalıştım.

analiz sonrası deformasyona baktığımda siyah daire içine aldığım bir durum çıktı ortaya. geometri kontrolünde de hatalı kiriş kotu uyarısı veriliyor. bu sorunu nasıl çözebilirim ?

amacım bu kolonların her iki yönde de burkulma boylarını doğru bir şekilde hesaplamak. acaba kolon üst kotları ile oynamadan en alttaki s01 ve s02 kolonlarını üstü serbest kolon olarak mı tanımlamam gerekiyor bulunduğu kat içinde ? bir üst katta da normal kolon olarak devam ederim. ?

çok acil yarın en geç öğlene kadar kesinlikle bunu netleştirmem gerekiyor. yardımlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum.

Ekli dosyalar

• aa.png
    aa.png
    181.8 KB · Görüntüleme: 1,972
  • aa.cde
    aa.cde
    1 MB · Görüntüleme: 402
Merhaba,

S01 ve S02 kolonlarını 2. bodrum katta üst kot vermeden, 1. bodrum katta da tanımlayın. Kolonların üstü serbest olarak tanımlanmasına gerek yok. Program rijit diyaframa (döşemeye) bağlanmayan elemanları otomatik olarak belirler.

İyi çalışmalar

Geri