V11'i Online Satın Alın

kiriş n max hatası

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan WEST
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

WEST

Üye
Bodrum katta K22-25-26 nolu kirişlerin kesitlerini ne kadar büyütürsem büyüteyim taşıttıramıyorum.Yardımcı olursanız sevinirim.Birde analiz ayarlarındaki öneriniz ve proje ile ilgili öneriniz varsa yazarsanız sevinirim

Ekli dosyalar

Projenizde rijit bodrum kat var. "iki yükleme durumlu hesap yöntemi" ne göre çözüm sonuçlarını değerlendirin.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
1649147663807.png

Döşeme kenar boşlukları için "döşeme kenarı" komutunu kullanmanız uygun olur.

1649151258506.png

döşeme boşluğu komutu ile yapılan uygun veriyor fakat döşeme kenarı ile yapınca hiç bir türlü kurtaramıyorum daha önceki projelerede baktım onlarıda değiştirince uyarı veriyor sebebi neden nasıl bir çözüme gitmem gerekiyor

döşeme boşluğu komutu ile yapılan uygun veriyor fakat döşeme kenarı ile yapınca hiç bir türlü kurtaramıyorum daha önceki projelerede baktım onlarıda değiştirince uyarı veriyor sebebi neden nasıl bir çözüme gitmem gerekiyor
geniş boşluklu döşemelerde döşeme b.a hesap akslarını alt-üst düz donatı şeklinde seçmeniz faydalı olabilir.

tamam ama neden döşeme kenarı ile döşeme boşluğu arasında böyle bir fark var normal midir? nerelerde bu hususlara dikkat etmem gerekiyor döşeme boşluğunu hiç kullanmamak mı gerekir

fark konusunda yorum yapabilmek için projenizin son halini eklerseniz faydalı olur. havalandırma , şaft gibi boşluklar için ben bir fark oluşacağı kanaatinde değilim. ancak büyük boşluklar için TBDY 7.11.6 da belirtilen koşulları yerine getirmeniz gerekir.

k22-25-26 kirişleri hatası bir türlü düzeltemedim yardımcı olursan çok sevinirim ve örnek olarak delik kenarı hatılı yapar mısınız

Ekli dosyalar

kiriş nmax hatasının giderilmesi için ya kesit yada beton kalitesini artırmanız gereklidir. aşağıdaki linki inceleyebilirsiniz.
Projenizde 45 cm olan kiriş yüksekliklerini artırdığınızda sorun görülmüyor.
kenar hatılları için ise döşeme bant kiriş komutunu kullanabilirsiniz. ekte görsellerini paylaşıyorum.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Ekli dosyalar

• bant kiriş özellik.png
    bant kiriş özellik.png
    252.6 KB · Görüntüleme: 47
  • bant kiriş.png
    bant kiriş.png
    271.8 KB · Görüntüleme: 48
Kiriş Nmax durumunda kolon gibi donatılandırma ya da seçeneğe bağlı olarak kullanıcı tarafından kolon donatılandırması yapılmıştır şeklinde raporda hata verilmese güzel olur. Sıcaklık yüklemelerinde Nmax hatasını aşmak zor olabiliyor.

öncelikle çok teşekkür ederim yardımlarınız için olcay hocam ben kiriş problemini çözemedim büyüterek rica etsem çözümleyip yükleme şansınız var mıdır

Geri