V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Kiriş pursantaj ve kesme güvenliği sorunu

huseyinakkus56

Tanınmış Üye
Merhabalar.. Ekteki projeyi ne yaptıysam çözemedim.. Rapordaki hataları ve "kolon-kiriş birleşim yerinde kesme güvenliği sağlanmıyor" sorunlarını çözüp nasıl çözüldüğünü anlatabilir misiniz veya çözüp dosyayı tekrar gönderebilir misiniz?
Dosya Linki:
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Merhaba
Önerilerim;
--Beton C30 yapın
--Merdiven mesnetlemesi için D12 döşemesi ucuna kiriş koyun
--Merdiven yüklerini alın
--(B) hatalarını giderin
Düzeltilmiş proje ekte

Ünver ÖZCAN

ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim de dosyayı eski versiyon kullandığım için açamıyorum. İde8 olarak (eski versiyonda) yollayabilir misiniz?
(B) Hatalarını düzenleyin derken neyi kastediyorsunuz? Asıl yaşadığım sorunlardan biri de (B) hatasını gidermek; nasıl giderebilirim?

Bu da benim öneri çözümüm. Geometri hatalarını giderdim. İki farklı beton sınıfı kullanmışsınız. Tavsiye etmem. Kolonlarda ayrı diğer elemanlarda ayrı. Uygulamada pek kolay ve mümkün olmuyor. Üstelik perde ile kolon da farklıydı.

Bundan başka nervür döşeme kalınlıklarını 15 cm yapmışsınız. Bunun yüksek olduğunu düşünüyorum. Bir çok mühendis 7cm kullanıyor ama ben genel olarak 10cm kullanırım. Beton sınıfı tamamı c25 ile sistem kurtarıyor.
İki tane kolonu kare kolon yaptım. Bu şekilde mimaride çok sıkıntı yok gibi görünüyor. Bunu yapmakla o iki kolondaki B (kolon kiriş birleşim kesme güvenliği) hatası giderilmiş oldu.
Sadece poligon kolonda B hatası kaldı. Poligon kolonun da kol boylarını 175cm yaparak perde haline dönüştürebilir böylelikle oradaki B hatasından da kurtulmuş olursunuz. Ama ben zaman kaybetmeme adına yapmadım.

N. YILMAZ

Merhaba.. Kusura bakmayın konuyu tekrar açıyorum ancak dün gönderdiğiniz linkleri açamadım ve "kolon-kiriş birleşim bölgesinde kesme güvenliği sağlanamayan kolonlar var". Kolon ebatlarını değiştirmeden bu sorunu gidermem gerekiyor. Çok zor durumdayım ve çok acil bu projenin raporunu almam gerekiyor. Lütfen linkten projenin son haline göre bu sorunu giderebilir misiniz? (8 versiyon kullanıyorum ona göre gönderir misiniz)

Geri