V11'i Online Satın Alın

Kiriş sehimlerini gideremedim

Merhaba arkadaşlar,
Ekteki projede kiriş sehimlerini gideremedim sadece 6 kirişte sehim veriyor açıklıklar çok fazla ne yapabilirim yardımcı olabilirmisiniz?

Ekli dosyalar

Re: kiriş sehimleri..

Merhaba
PROJEYİ DÜZELTTİM.
--Versiyon 8.504 ile yarı rijit diyafram olarak çözün.
--Dört kolonda (B) hatası var kolonları sağ-sola, yukarı-aşağı çekerek vaya büyüterek düzeltin.

Proje ekte
Kolay gelsin
Ünver ÖZCAN

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Teşekkür ederim yardımınız için ama malesef versiyon 8 elimde yok, 7 var 7de de yarı rijit çözemedim başka yolu yokmu acaba versiyon 7de nasıl çözebilirim?

Hakan KARAKUŞ":1s5zdcbv' Alıntı:
Teşekkür ederim yardımınız için ama malesef versiyon 8 elimde yok, 7 var 7de de yarı rijit çözemedim başka yolu yokmu acaba versiyon 7de nasıl çözebilirim?

Merhaba,

7 versiyonunda da yarı rijit diyafram çözümü vardır.

Var ama mod sayısı yetersiz uyarısı veriyor mod sayısını manuel arttırsamda yetersiz uyarısı veriyor ne yaptıysam çözemedim 7 versiyonunda yardımcı olur musunuz?

Hakan KARAKUŞ":1v0qz8xs' Alıntı:
Var ama mod sayısı yetersiz uyarısı veriyor mod sayısını manuel arttırsamda yetersiz uyarısı veriyor ne yaptıysam çözemedim 7 versiyonunda yardımcı olur musunuz?

Yarı rijit diyaframda kütle katılım oranı için daha fazla moda ihtiyaç duyulmaktadır. 7 versiyonunda kütle katılım oranı hesaplanırken eigen vektörleri yöntemi kullanılmaktadır. 8 versiyonunda ise ayrıca ritz vektörleri yöntemi getirilmiştir ve ritz vektörleri yöntemiyle 18 mod yeterli gelmektedir. Bunun için gerekirse 8 versiyonuna geçmeyi düşünebilirsiniz.

Sehim yetersizliği için ise kirişleriniz boyutları, açıklıklarına gore (8 m açıklıklı kirişler var) yetersiz görünmektedir. Ayrıca düşey yüklere göre moment açısından da bazı kirişleriniz hata vermektedir. Boyutlar yetersizdir.

Taşıyıcı sistemin gözden geçirilmesi görüşündeyim.

Geri