V11.11 Yayınlandı. İndirmek için Tıklayınız

Kiriş Yükleri

1733749753507.png
Merhaba. Denetimcisi olduğum bir projenin hesap raporunda kiriş yükleri bölümünde her bir kirişe etkiyen 0.250 tf/m duvar yükü olduğunu görüyorum. a (m) ve b (m) değerleri ise 0 her kirişte. Bu her kirişe istisnasız yayılı duvar yükü verildiği anlamına mı gelir? Ayrıca döşemelere ait bu şekilde bir döşeme yükleri sayfası göremiyorum hesap raporunda. Böyle bir bölüm oluşturulabiliyor mu? Teşekkürler.

a (m) ve b (m) değerleri ise 0 her kirişte. Bu her kirişe istisnasız yayılı duvar yükü verildiği anlamına mı gelir?
a ve b mesafeleri kiriş sağ ve sol ucundan verilen offset mesafesidir. Raporda 1 nolu şekli inceleyiniz.
Evet kiriş boyunca duvar yükü girilmiş anlamına gelir.

Girilen duvar yükünün, duvar yüksekliği ile çarpılıp çarpılmadığı kontrol edilmelidir.
Duvar yükü 0,25t/m olarak seçildi ise duvar yüksekliği ile çarpılmamış olabilir.
Otomatik duvar yüksekliği opsiyonunun seçili olduğu kontrol edilmelidir.
veya Duvar yüksekliği manuel olarak tanımlanabilir.
Örneğin 3m duvar için 13cmlik tuğla : 0,25 x 3m = 0.75 t/m duvar yükü rapolarda gözükmelidir.
1733751036935.png

döşemelere ait bu şekilde bir döşeme yükleri sayfası göremiyorum hesap raporunda. Böyle bir bölüm oluşturulabiliyor mu?
Döşemelerden kirişlere aktarılan yükleri bu rapor içerisinde görebiliyorsunuz ayrıca bir rapor verilmez.

Döşemelerden kirişlere aktarılan yükleri bu rapor içerisinde görebiliyorsunuz ayrıca bir rapor verilmez.
Aslında kirişlere aktarılan değil de direkt döşemeye etkiyen yüklerden bahsetmiştim. Mesela döşeme üzerinde bulunan duvarlar ya da döşemelere etkiyen hareketli yükler gibi. Hak verirsiniz ki dataya erişemediğimiz durumlarda sadece hesap raporlarından inceleyebiliyoruz bu tarz durumları.

Döşeme üzerindeki noktasal ve çizgisel yükler ile duvar yükleri döşeme raporlarında basılmaktadır.
1733753349402.png

Döşeme betonarmesi ve donatı hesabı raporunda ise döşeme g ve q yükleri basılmaktadır.
1733753408807.png

Geri