V11.11 Yayınlandı. İndirmek için Tıklayınız

Kiriş yüksekliği döşeme kalınlığı meselesi TBDY 2018 7.4.1.1

burakakcam14

Yeni Üye
Merhabalar, ekte yer alan projemde birkaç kiriş ne hikmetse arıza çıkartıyor. Aslında güney cephedeki 2.5m döşemelerimi 3 tarafı (denizlerle :)) kirişlerle çevrili olduğu için konsol olarak tanımlamamak gerektiğini düşünüyorum. Bunun bir yolu var mıdır?
Yoksa eğer döşeme kalınlığını 250/12 <= 21cm olacak şekilde ayarladım lakin hal böyle olunca onu taşıyan kirişlerin de en az 63cm yükseklikte olması gerekiyor. Bunun için de 7 aksındaki kirişleri zaten 65cm olarak planladım. Lakin 5-7 aksları D-F-H kirişleri için bu madde uyarısını veriyor. Bence o kirişler 21cm kalınlığında bir döşemeyi taşımıyor.
Bazen baka baka kör oluyorum. Bir aydınlatıcıya ihtiyacım var. Yardım ederseniz sevinirim.
İyi günler dilerim.

Ekli dosyalar

Bahsettiğiniz döşemelerin düşey aksları otomatik olarak konsol olarak seçilmiştir.
Manuel değiştirmek istediğiniz başka döşemeler varsa "Betonarme hesap aksı edit" komutu ile döşemelerin hesap aksı tipi "konsol donatısı" olarak belirlenebilir.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
1731412044902.png

Raporlardan incelerseniz örneğin döşeme kalınlığı kontrolünde mesnet tipi "konsol" olarak bilgi verilmektedir.
1731412129813.png

gerekiyor. Bunun için de 7 aksındaki kirişleri zaten 65cm olarak planladım. Lakin 5-7 aksları D-F-H kirişleri için bu madde uyarısını veriyor. Bence o kirişler 21cm kalınlığında bir döşemeyi taşımıyor.
Bu sorunuzu görsel ve verilen hatayı belirterek açıklar mısınız.
11.11 versiyonda geometri kontrolünde böyle bir hata verilmiyor.

Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim.
Anladım yani aslında X-Y olarak farklı bir tip çıkıyor mesnette. Tamam o halde 21 olmalı. Dediğiniz gibi de 2 yani Y aksını seçip konsol donatılandırması isterim.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
1731412044902.png
Ancak bu görselde yer alan ortadaki pencerenin kapattığı kirişleri silmeyi denerseniz benim ne dediğimi anlayabilirsiniz diye düşünüyorum zira kirişi silince taşıdığı döşemelerin silinmesi lazım mantıken lakin ben o kirişleri sildiğimde farklı döşemeler de siliniveriyor.

Projenize 11.04 versiyonunda baktım, yazdığınız gibi hata verilmekte.
Bu durum 11.11 versiyonunda düzeltilmiştir. Güncelleme yaparsanız geometri kontrolündeki bu hata verilmemektedir.
Kiriş silindiğinde farklı döşemelerin silinmesi modellemede sorun olduğu anlamına gelebilir.
Döşemeleri ve bu kirişleri silip tekrar tanımlarsanız 11.04 versiyonunda da bu hata verilmeyecektir.
1731420964429.png

Projenize 11.04 versiyonunda baktım, yazdığınız gibi hata verilmekte.
Bu durum 11.11 versiyonunda düzeltilmiştir. Güncelleme yaparsanız geometri kontrolündeki bu hata verilmemektedir.
Kiriş silindiğinde farklı döşemelerin silinmesi modellemede sorun olduğu anlamına gelebilir.
Döşemeleri ve bu kirişleri silip tekrar tanımlarsanız 11.04 versiyonunda da bu hata verilmeyecektir.
Ekli dosyayı görüntüle 46729
Hemen güncelliyorum. Teşekkürler.

Geri