V11'i Online Satın Alın

kiriş yüksekliği döşeme kalınlığını 3 katından az olamaz

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan MERYEM34
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

MERYEM34

Tanınmış Üye
iyi akşamlar projemde kiriş yüksekliği döşeme kalınlığının 3 katından az olamaz ve zımbalama güvenliği sağlanamadı gibi analizde problemler çıkıyor napmam lazım yardımcı olur musunuz

Ekli dosyalar

Merhaba, kiriş ikincil kiriş değilse döşemenin 3 katı yüksekliğinde olmalı. Konsol olupta algılanmayanlar var, onları manuel belirtebilirsiniz. Radyede zımbalama sorunu var (Köşedeki kolonlar ve perdede). Ya radye kalınlığı arttırılacak yada radyede ilgili kolon altlarına zımbalama donatısı konulacak. Ayrıca geometri kontrol panosunu bir kontrol edin. Çok sayıda hata var.

ilave olarak önerilerim;
kiriş yüksekliği döşeme kalınlığının 3 katından az olamaz
--kiriş çevresinde döşeme kalınlığını 10 cm yapabilirsiniz,
--perdelerinizi grup yapınız,
--4.9.1.3.a seçimi yapınız,
--üst üste gelmeyen kolonlar var
--zımbalama için radye döşemesini bitişik olmayan taraflarda dışa büyütmek sorunu çözebilir.
--merdiven asansör kulesi üstüne çıkmıyorsa siliniz,
--merdiveni mesnetleyip bina ile birlikte çözünüz,
--4. kat tavanı kullanılmayacaksa duvar yüklerini kaldırınız.
--asansör döşemesi yüklerini artırın,

analizdeki bazı problemeleri çözdüm diğerlerinini yapamadım yardımcı olursanız çok sevinirimmm teşekkür ederimm mimari projesi de 2b olarak projemin içinde mevcuttur kat palanları ve saçakları doğru işlemişimiyim kontrol edermisiniz

Ekli dosyalar

hocam 7 g aksındaki kolonun donatısı çok fazla donatıyı azaltınca ise donatı yetersiz diyo napmam lazım

Ekli dosyalar

hocam 7 g aksındaki kolonun donatısı çok fazla donatıyı azaltınca ise donatı yetersiz diyo napmam lazım
Bu sorunların sebebini bildiğinizi varsayıyorum. Programı kullanma konusunda eksiğiniz olduğunu düşünerek söylüyorum. İdecad betonarme ileri düzey eğitim videosunu izlemenizi tavsiye ederim.

Geri