V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Kiriş yerine konsol döşeme olarak çalıştırılabilir mi

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan myb63
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

myb63

Üye
MİMARİ NEDENERDEN DOLAYI K1231 KİRİŞİ KONSOL KİRİŞ OLARAK (SÜREKSİZ) TANIMLANDI...RESİMDE SEHİM DEGERLERİ VERİLMİŞTİR..A)BU ŞEKİLDE TASARIM YAPILABİLİRMİ? B)KİRİŞ YERİNE KONSOL DÖŞEME OLARAK ÇALIŞTIRILABİLİRMİ? NOT:MİMARİ ALANLA İLGİLİ SIKINTI OLDUGU İÇİN DEĞİŞTİRME YAPAMIYORUZ..(KONSOL BOYU 155 CM DİR) YAPI 10 KATLI OLUP 3.DERECE DEPREM BÖLGESİNDEDİR... C)K1231 KİRİŞİ İÇİN ANKASTRELİK DEGERİNE NERDEN BAKIYORUZ..?(ANKASTRELİK SAĞLANSIN DİYE PERDENİN KISA KENARI 30 CM YAPILDI) D)BU ŞEŞİLDE TASARLANDIGI TAKDİRDE BAŞKA NE ÖNLEMLER ALINMALI?
 

Ekli dosyalar

Ben konsol döşeme yapılmasında bir sakınca görmüyorum. Hatta belki kirişten konsol yapmaktansa konsol döşemenin daha iyi olacağını söyleyebilirim.
 
sehim sorunu ile karşılaşmamak için kirişli konsol dizayn ettim..bu şekildede kalsa ideal çözüm olurmu..?teşekürler..
 
sehim sorunu ile karşılamamak için kirişli konsol dizayn ettim..bu şekildede kalsa ideal olurmu?..teşekürler..
 
konsol uzunluğundan dolayı konsol kirişle dizayn ettim.bu şekilde onaylatıldı..aynen bu şekilde kalsa saglıklı olurmu?
 
problem olacak boyutta bir konsol değil. Her iki çözüm de uygun olur. Ama mimari tercih burada ön plana çıkar. Ben tercihimi yazdım. Tek noktadan perdeden konsol olacaksa (dik yönde) yayılı bir şekilde döşemeyi konsol yapmayı tercih ederim.
 
Geri
Üst