V11.11 Yayınlandı. İndirmek için Tıklayınız

Kirişlerde fransız balkon tanımlaması

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ATK
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ATK

Yeni Üye
Mrb.lar;

Projemde ki bazı yerlerde fransız balkonu yapabilmem için kirişlerin belirli bir kısmında (atıyorum 4m kirişin tam ortasına denk gelen yerden 50 cm uzunluğunda) 20 cm. lik dişler oluşturmam gerekiyor.. Bunun için döşeme kenarı tanımlayıp içine döşeme koyduğumda kirişleri bölüyor ve bu bölünen kirişler bi üst kata kopyalandığında üst üste çakışan objeler olarak gözüküyor.. Ayrıca ben döşeme olarak değil kirişin o kısmı 20 cm taşmış gibi göstermek istiyorum çünkü 50*30 yastık kiriş ebatlarından 10-12 cm kalınlığındaki döşeme istemiyorum..


Ayrıca birbirine çok yakın ve çapraz veziyetteki iki kolonda tekil temel kullanarak çözüme gitmek istiyorum fakat temel boyutları nedeniyle birbirine çakışıyorlar, bunun için radye döşeme tanımlar gibi çizim mi yapmak gerekir yoksa sürekli temel olarak mı gireyim?
 
Kirişlerin bölünmesinin sorun çıkartmaması gerekir, projenizi eklerseniz inceleriz.
Bahsettğiniz 20 cm'lik Fransız balkonları, özellikle dediğiniz şekilde taş gibi göstermek istiyorsanız döşeme olarak modellemeyip, kirişin ilgili yerine sadece dış yük olarak tanımlamanız daha doğru ve pratik bir yöntem olabilir.
Programda şu an birden fazla kolona tek tekil temel tanımlayarak çözüm yapılmamaktadır, tekil temel boyutunda radye (döşeme kenarları ile) modelleyerek analiz etkilerini doğru bir şekilde alabilirsiniz.
 
Geri
Üst