V11'i Online Satın Alın

Kirişlerde minimum çekme donatısı kontrolu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Mbrg
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Mbrg

Yeni Üye
Merhaba,
-Demo üzerinden programı öğrenmeye çalışıyorum.Kirişlerde min. çekme donatısı kontrolu sadece düşey yük altında çekme çıkan mesnet bölgelerinde ve açıklık alt kenarında yapılıyor. Oysa deprem yükleri altında tüm mesnet bölgelerinde altta ve üstte çekme çıkabilir.
Ayrıca Açıklık üst kenarında da orta bölgede ve üst mesnet donatısının çalışmadığı yere kadar çekme yaratan moment taraması yapılması gerektiğini düşünüyorum aksi halde kısa bir bölüm dahi olsa montaj donatısının
karşılamadığı moment bölümü kalabiliyor üst kenarda.
İyi çalışmalar!

Mbrg:15qseo05' Alıntı:
Merhaba,
-Demo üzerinden programı öğrenmeye çalışıyorum.Kirişlerde min. çekme donatısı kontrolu sadece düşey yük altında çekme çıkan mesnet bölgelerinde ve açıklık alt kenarında yapılıyor. Oysa deprem yükleri altında tüm mesnet bölgelerinde altta ve üstte çekme çıkabilir.
Ayrıca Açıklık üst kenarında da orta bölgede ve üst mesnet donatısının çalışmadığı yere kadar çekme yaratan moment taraması yapılması gerektiğini düşünüyorum aksi halde kısa bir bölüm dahi olsa montaj donatısının
karşılamadığı moment bölümü kalabiliyor üst kenarda.
İyi çalışmalar!

Merhaba,

Kiriş mesnet bölgelerinde TDY'e madde 3.4.2.3 uygulanmaktadır.

Ayırca kiriş mesnetlerinde g+q+deprem ve g+q-deprem kombinasyonları uygulanıyor. Bu kombinasyonlar nedeniyle kiriş mesnetinde, kesitin alt bölgesinde üst bölgesinden daha fazla moment oluşmaz. (Kirişe düşey yük olarak alttan üste doğru yük uygulanmadığı sürece).

Açıklıkta üst kesit için şu linkte size daha önce yanıt yazılmıştı:

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

İlginiz için teşekkür ederiz.

Ekli dosyalar

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    112.2 KB · Görüntüleme: 1,529
Geri