V11'i Online Satın Alın

Kirişlerde Nmax Aşıyor

BTTASARIM

Yeni Üye
Merhaba ekteki projemde 2.bodrumkatta k201 ve k201 kirişlerinde nmax aşıyor problemi ortaya çıktı ve kirişleri nekadar büyütsemde her analiz sonrasında tekrardan aynı hata ortayaçıkıyor.
Analiz yapmadan işlem yapıncada kirişler kurtarıyor ancak budefada temelde donatı yetersiz diye bir uyarıyı rapor aşamasında görüyorum. Buradaki sorun acaba veri girişimden mi kaynaklı bilemedim bundan dolayı yardımlarınızı bekliyorum.İyi çalışmalar dilerim...

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

BTTASARIM":2t595qii' Alıntı:
Merhaba ekteki projemde 2.bodrumkatta k201 ve k201 kirişlerinde nmax aşıyor problemi ortaya çıktı ve kirişleri nekadar büyütsemde her analiz sonrasında tekrardan aynı hata ortayaçıkıyor.
Analiz yapmadan işlem yapıncada kirişler kurtarıyor ancak budefada temelde donatı yetersiz diye bir uyarıyı rapor aşamasında görüyorum. Buradaki sorun acaba veri girişimden mi kaynaklı bilemedim bundan dolayı yardımlarınızı bekliyorum.İyi çalışmalar dilerim...

Projenizi 7.022 versiyonunda açtım, analiz yaptım, projenizde Nmax kontrolünü aşan herhangi bir kiriş bulunmuyor.

Ekli dosyalar

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    372.6 KB · Görüntüleme: 6,103
Hakan Bey ilaveten projenizde Asansör temeli için -150 koyundaki temellerin üzeri radye temelle kaplanmış üzerini boşluk komutu ile açın. Analiz ayarlarında üstyapı etkileşimli olarak çözün. ayrıca zemin yatak kat sayınıza bakın ya zemin emniyet değeri yanlış yada kat sayı kontrol edin.

Sayın saridurmus zemin etüd raporundan aldığım değerler
Zemin Emniyet gerilmesi (önerilen) : 16 tf/m2
yataklanma katsayısı : 2800 tf/m3 tür.

Hakan Bey peki rapor aldığınızda belirttiğim gibi radye temel donatı yetersiz ibaresini görüyormusunuz sizde raporun başında kesiti yetersiz elemanlar listesinde...

Sayın Bt tasarım aldığınız değer ze. em. 16 tf/m2 ise yatak kat sayısı yaklaşık olarak bunun 120 katı olacak sizinki ise 175 katı ondan dolayı bir jeoloji müh. arkadaşa sor demiştim.

BTTASARIM:2kk45p6r' Alıntı:
Hakan Bey peki rapor aldığınızda belirttiğim gibi radye temel donatı yetersiz ibaresini görüyormusunuz sizde raporun başında kesiti yetersiz elemanlar listesinde...

Evet donatı yetersizliği ve zemin gerilmesi problemleri mevcut. Ayrıca asansör kuyusu altında bulunan radye temeller de hatalı tanımlanmış. Asansör kuyusunun nasıl tanımlanması gerektiği ile ilgili bilgiye aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

Geri