V11'i Online Satın Alın

Kirişlerde sehim sınırı aşıldı

Re: acil proje yardım

Sn serpilakbas
ÖNERİLERİM:
1- 2. kat tavanında D132-D5, D134-D16, D9-D135, D7-D136 nervürlerinin yönünü (alt katlarda da aynı mantıkla) değiştirin.(Nervürün paraleline D133, D137 tekrar nervür koymuşsunuz hatalı yön değişince düzelir.) Nervür uçlarını kapatın,
2- Bu durumda 1 ve 7 aksı kirişleri kurtarmayabilir, onun için kirişleri ve kolonların genişliğini artırabilirsiniz.
3- Nervürlere delik istediğiniz gibi açamazsınız. 15/30 nervürleri kiriş gibi düşünerek mesnetlemek gerekir. delik etrafına taşıyıcı kirişler koyun.
4- Merdiveni mesnet durumlarını dikkate alarak işleyin ve nervür kirişleri koyup merdiveni mesnetleyin,
5- Yüklerinizi kontrol edin. çatı katında hareketli yük azaltılabilir.

Kolay gelsin
Ünver ÖZCAN

teşekkür ederim önerileriniz için fakat zemin kat k57-k58, k59-k60 ve üst katlarda da konsol kirişlerde bulunan sehim sınırı aşıldı durumu düzelmiyor. asıl sorunum onlar projede görebilirsiniz kesitleri artırmam da bir işe yaramadı. tekrar bakabilir misiniz?

Sn. serpbilakbas alın kirişlerde sehim problemini çözmek için kirişi ikiye bölmeniz gerek o şekilde kurtarır. 60/30 alın kiriş kendini taşımakta güçlük çeker.

saygılar

Ekli dosyalar

• an.png
    an.png
    17.7 KB · Görüntüleme: 2,933
Geri