V11.11 Yayınlandı. İndirmek için Tıklayınız

Kirişlere Aktarılan Yüklerin Analiz ve Çizimleri?

armedesign

Yeni Üye
Merhaba, idecadde yaptığımız projenin kirişlere aktarılan yüklerin çizimleri ve analizleri sap2000 deki gibi üçgen trapez yayılı vs. çizimlerini olarak alabiliyomuyuz acaba?

Yaptığım projede şekildeki gibi hurdi ve dal döşemelerin kirişlere gelen yüklere göre dağılım ve hesaplarını yapıp görmem gerekli. Tüm sistemi aks aks inceleyebilmem mümkünmüdür?
yuk-da%C4%9F%C4%B1l%C4%B1m.JPG
 
Yükler sonlu elemanlar yöntemiyle hesaplanmakta ve aktarılmaktadır. Rapor bölümünde aktarılan yükler çizimle gösterilmektedir.
 
ideCAD'de yük analizinde her bir döşeme kendi içinde kenarlarından mesnetli kabuk sistemi olarak çözülür. Daha sonra bu mesnetlenen (çevre kirişlerin üzerine gelen noktalar) düğüm noktalarının dış reaksiyonları hesaplanır. Hesaplanan bu reaksiyonlar (z serbestlik derecesinde öteleme, x, y serbestlik derecesinde dönme), kirişlerin ilgili noktalarına tekil yük olarak etki ettirilir. Böylece dikdörtgen döşemelerle sınırlı kalmayan şekilde çözüm de yapılabilir. Hesaplanan bu tekil yükleri 3 boyutlu çerçeve-yük inceleme kısmından inceleyebilirsiniz.
 
cevaplarınız için teşekkür ederim.. peki bunları kalıp planı çıkarır gibi detaylı şekilde aks aks açıp sayfa sayfa yüklemeleri görebilmemiz mümkünmüdür. programın yardım bölümünde bulamadım
 
Bahsettiğiniz şekilde göremezsiniz. Sistemde belki binlerce tekil noktasal yük olacağı için kalıp planı şeklinde gösterimde çok karışır.
Sisteminizi SAP2000 programına aktarırsanız döşeme yükleri de kirişler üzerinde tekil yükler olarak aktarılır. Aktarılan .mdb dosyasını Access programında ya da sap2000'de inceleyerek her bir kirişe aktarılan yüklerin numerik değerlerini teker teker görebilirsiniz.
 
Geri
Üst