V11'i Online Satın Alın

Kirişli Radye Problemi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ssesli
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ssesli

Üye
Merhaba,

Ekteki projemde kirişli radye tasarımı yaptım. Temel kirişini 170cm yapmak zorunda kaldım, demir yoğunluğundan. Hala yüksek çıkakta acaba tasarımda mı bir hata var? Tavsiyelerinize ihtiyacım var.
Teşekkürler

Ekli dosyalar

MeRhaba
Önerilerim:
--Geometri kontrolündeki hataları giderin
--Zemin emniyet gerilmesi çok düşük.(6t/m2) Bundan dolayı temel gerilmesi kurtarmıyor.
--Statik rapor ayarlarında zemin grubu A görünüyor. Bu D olabilir
--Projeyi üst yapı etkileşimli çözün
--Su basman perdesi onayını kaldırın
--Merdiven katta nervüre mesnetlenemez mesnete kiriş koyun
-- temelse S5 kolonu ile S8 kolonunu temel kirişi le birleştirebilirsiniz
-- temeli kirişsiz radye yapsanız daha iyi olur
--Duvar yüklerini kontrol edin

Kolay gelsin
Ünver ÖZCAN

Ünver bey teşekkürler,
-Geometri kontrolündeki eksikleri giderdim.
-Zemin emniyeti çok düşük olduğu için kirişli radye ile çözüme ulaşabilirim dedim. Mevcut haliyle 150cm ampatmanlar ile bile ancak ortalama gerilmeyi kurtarıyor.
-Program yapı grubunu işleme aldığğını bilmiyordum,öğrendim. Teşekkürler
-Su basman perdesi olarak değilde tüm katlarda devam etmeyen panel olarak uyguladım o maddeyi.
-Asmolen ve kaset döşemelerde girdiğimiz duvar yüklerini program hesaba almıyor. Sadece plaklarda aldığını gördüüğüm için sabit yükü arttırıp bu açığı kapatmaya çalıştım.

Fikirleriniz için teşekkürer,başka taviyeniz var mı?

Merhaba
Statik rapor ayarlarınızda verilen grup değeri proğram çıktısında basılmak içindir.
Proğramda hesaba bir etki yoktur.

Ünver ÖZCAN

Kirişli radyede zemin gerilme tahkiki sadece sürekli temel kirişlerinde mi yapılıyor?Radyede kontrol yapılmıyor mu?

MrtGrsl":35lljjep' Alıntı:
Kirişli radyede zemin gerilme tahkiki sadece sürekli temel kirişlerinde mi yapılıyor?Radyede kontrol yapılmıyor mu?
Kirişli radyede gerilme kontrolü üst yapıdan gelen düşey yüklere göre yapılır. Bu değerleri Radye raporunda, G ve Q olarak yük sütununda görebilirsiniz.

Geri