V11'i Online Satın Alın

Kirişli radye temel sorunu

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

arkadaşlar projede sürekli ve radye temeli aynı anda kullandım fakat sürekli temel kurtarmıyor.. bi inceleme yapıp yardımcı olabilirmisiniz..
proje linki üsttedir.. versiyon idecad 10.17
İNŞ.MÜH.HÜSEYİN YALÇIN
KOLAYLIKLAR DİLERİM

Hüseyin Yalçın:3ubafaf8' Alıntı:

arkadaşlar projede sürekli ve radye temeli aynı anda kullandım fakat sürekli temel kurtarmıyor.. bi inceleme yapıp yardımcı olabilirmisiniz..
proje linki üsttedir.. versiyon idecad 10.17
İNŞ.MÜH.HÜSEYİN YALÇIN
KOLAYLIKLAR DİLERİM
Merhaba,
-Eklediğiniz projede bodrum çevre perdeleri kabuk olarak modellenmemiş. Tüm perdelerinizi kabuk olarak modelleyiniz.
-Projede rijit bodrum kat var. Analiz ayarları diyaloğunda iki yükleme durumlu hesap yöntemini seçmenizi öneririm.

-Sürekli temel düğüm noktaları kolon üzerine gelecek şekilde veri girişi yapınız. Örneğin ;TK13-TK12 sürekli temellerinin düğüm noktası S17 kolonu üzerine gelmeli, TK22-TK223-TK60 S25 kolonuna bağlanmalı, TK32-TK33, P03'ün sol düğüm noktasından bağlanmalı....)
-Daha hassas hesap için döşeme, perde ve radye sonlu eleman genişliklerini küçülterek analiz yapılmasını öneririz.
-Sürekli temellerdeki etriyeden kaynaklanan yetersizlikler için Donatı seçimi diyaloğundan daha büyük etriye çaplarını seçiniz.
-Radye donatı tiplerini üstte+altta düz donatı olarak modellemeniz uygun olur.
-Radye temel ve sürekli temel yükseklikleri aynı ise kirişsiz radye temel modeli seçeneğini değerlendirebilirsiniz.
İyi çalışmalar

Ekli dosyalar

• ayarlar.png
    ayarlar.png
    30.2 KB · Görüntüleme: 758
dediklerinizin hepsini uyguladım fakat çözüm bulamadım.. sadece radye temel kullandığım zamanda 80 cm radye kullanıyorum fakat donatıları aşırı fazla atıyor çözümde sıkıntı yaşıyorum..

Geri