V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Kirişli radye temelde donatı yetersiz hatası

clskntugce

Yeni Üye
Projemde kirişli radye temel kullandım. Sadece 1 tane radye döşeme için donatı yetersiz hatası alıyorum diğer kısımlar sağlıyor. Sorunu çözemedim. Hatayı nasıl düzeltebilirim. Yardımcı olursanız sevinirim

Merhaba
Önerilerim
--Deprem yönetmeliği genel raporunda Dinamik mod sayısı yetersiz hatası var.
--Bu durumda yalnız radye temelde hata var gibi görünüyor.
--Mod sayısının artırılırsa yani bu aşama hesapta geçilirse daha başka hatalar çıkar diye düşünüyorum.
--temel kirişleri hatalı, temel kirişinde hem ampatman yapıp hemde yanına radye temel yaparsanız üst üste gelir.
--Radye kirişi kolonun yanından geçmiş 4 aksında olduğu gibi kolonlar radye kirişine oturmamış.
--Asansör olduğunu sandığım perdelerin temeli hatalı.
--Katta asansör perdesi içi boş olmayacak mı?
--Çevresinde merdiven var galiba merdiven ise böyle modelle hatalı.
--Çok miktarda kısa kiriş var mod sayısı artırılıp hesap yapılınca buralarda problem çıkma ihtimali yüksek.
--Betonlar C45 bu betonu sağlamakta ayrı bir problem.
--25 Katlı bir bina temelini kirişsiz radye yapmanızı öneririm.
--Döşemeler niye 20 cm? ağırlığı çok artırmış. Azaltmanız uygun olur.
--Binada çerçeve oluşturmak esas olamalı salonların önüne niye kısa konsol yaptınız? Kolonlar biraz öne alınıp çerçeve oluşturulabilir.
--Bina dışında kirişlerle bağlantısı olmayan 527 cm 4 adet perdede ilavesi.

Bu dediklerimi yapın dengelenecek mi bakalım.

Ünver ÖZCAN

Salonların önüne yaptığım kısa konsollar mimari planda çıkma olarak çizilmiş. O sebepten dolayı o kısımlara kolon veya perde yapamadım. Onların dışında bina çevresinde perde atabileceğim tek kısım 527cm lik olan perdeler.Diğer kısımlarda çıkma veya cam bulunmakta. Rijitliği arttırmak amaçlı yaptım. Başka türlü nasıl yapabilirim öneriniz varsa sevinirim? Döşeme hatası aldığım kısımlar olduğu için döşeme kalınlığını arttırma yoluna gittim aslında. Temel konusunda kirişsiz radye denedim ilk olarak ancak temeli bir türlü sağlatamamakla birlikte üst katlarda kiriş hatası aldım. Radye temelin yüksekliğini çok fazla arttırmam ve bina dışına çok fazla çıkmam gerekiyordu. Başka bir çözümü nasıl olabilir? Ampatman yaparak temeli bu şekilde büyütüp binanın yükünü daha fazla alana yayarak gerilmeyi azaltabileceğimi düşündüm. Ancak bu şekilde de radye hatası aldım. Temeldeki sorunu çözmeyi uzun süredir deniyorum. Beton sınıfını kaç kullansam daha iyi olur? Mod sayısını da arttırarak önerilerinizi deneyeceğim. Çok teşekkür ederim tekrardan

Geri