V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Kirişsiz döşeme ve muhtelif hatalar

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ferhat35
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ferhat35

Yeni Üye
projemde son kat için kirişsiz döşeme istediler ve daha önce hiç yapmadığım için proje üzerinden sorularım olacak
1) 4. kat tabliyesini dış çerceve hariç kirişsiz döşeme olarak yaptım ancak program kirişli döşeme olarak algılıyor bunu nasıl düzeltebilirim?
2)4. katta kolon başlıklarında tabla tanımlamadım ve başlık kalınlığını '0' girdim (uygulamalarda hiç tabla ve başlık görmedim) bu sizce sıkıntılı mı?
3)Diğer katlarda yaklaşma mesafesindeki konsol çıkmalar için kirişten konsol kiriş çıktım bu çok sıkıntılı bir durum mu veya başka nasıl çözebiliriz?
4)4. kat konsol çıkmalarını da kirişsiz döşeme gibi yapıp hiç kiriş koymasam daha mı iyi olur sizce?
YARDIMCI OLURSANIZ MEMNUN OLURUM. Şimdiden teşekkürler.
ek:
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

ferhat35":3042nblb' Alıntı:
1) 4. kat tabliyesini dış çerceve hariç kirişsiz döşeme olarak yaptım ancak program kirişli döşeme olarak algılıyor bunu nasıl düzeltebilirim?
Merhaba,
Kolonlar kirişlerle bağladığı için kirişsiz döşeme olarak algılanmıyor. Hatta kattaki tüm kolonlar kirişlerle bağlanmış. Burada kastettiğiniz donatıların düz+pilye şeklinde atılması ise, Döşeme Yardımcı toolbarındaki "Betonarme Hesap Aksı Edit" komutu ile donatı tipini üstte+altta düz donatı olarak değiştirebilirsiniz.

2)4. katta kolon başlıklarında tabla tanımlamadım ve başlık kalınlığını '0' girdim (uygulamalarda hiç tabla ve başlık görmedim) bu sizce sıkıntılı mı?
Tüm kolonlar kirişlerle bağlandığı için zımbalama tahkiki yapılmasına, dolayısıyla kolon başlığı tanımlanmasına gerek yok.

3)Diğer katlarda yaklaşma mesafesindeki konsol çıkmalar için kirişten konsol kiriş çıktım bu çok sıkıntılı bir durum mu veya başka nasıl çözebiliriz?
Analiz modeli ve veri girişi açısından sorun teşkil etmez.

4)4. kat konsol çıkmalarını da kirişsiz döşeme gibi yapıp hiç kiriş koymasam daha mı iyi olur sizce?
Dış çerçevelerde kiriş girilmesi önerilen bir modellemedir. Ancak modelde kirişler " Kiriş yükseklikleri döşeme kalınlığının 3 katında az olmaz." koşulunu sağlamıyor. (TDY 2007 madde 3.4.1.1.b. ve TS 500 madde 7.3)

Not:
Yarı rijit diyafram yöntemine göre analiz yapmanızı öneririm.

Ekli dosyalar

• d_aks_edit.png
    d_aks_edit.png
    24.2 KB · Görüntüleme: 2,626
İlave olarak; TDY 2007 de 1. ve 2 . deprem bölgelerinde kirişsiz döşemeler için yaptırımlar bulunmaktadır. Kirişsiz döşemeli sistemlerde Tdy 2007 madde 2.5.1.4, 2.5.3 ve 2.5.4 maddelerinin göz önünde bulundurulması uygun olur.

İyi çalışmalar

Geri