V11'i Online Satın Alın

kirişsiz döşeme zımbalama ropor cıktısı sorunu acıl

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan cesuray
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
arkadaslar ektekı projede ropor cıktılarında kırıssız döşemelerin zımbalama sonuçlarını goremıyorum yardımcı olursanız sevınırım

levent bey plak hasır dosemesı ıcın sonucları alamıyom kolon baslıgıda gıremıyom eksık yaptıgım bırsey mı var anlayamadım tskler

cesuray":103b7ig8' Alıntı:
levent bey plak hasır dosemesı ıcın sonucları alamıyom kolon baslıgıda gıremıyom eksık yaptıgım bırsey mı var anlayamadım tskler
Sanıyorum döşemeye oturan S5-S16-S17-S20 nolu kolonlardan bahsediyorsunuz. Bu kolonlarda zımbalam tahkiki yapmak için kolonların altında yükseklik ve tabla yüksekliği sıfır olacak şekilde kolon başlığı yerleştirin. Döşeme Raporunda Zımbalama kontrolü bölümünden sonuçları görebilirsiniz.

Ekli dosyalar

evt levent bey tskrler bu arada ıde 7 nın zımbalama kontrollerını baslık gırmeden otomatık yaptıgını bılıyordum ben elınde mevcut bı proje var tablasız kirisisiz döseme 7 ıle cozulmus kolon baslığı olmadan doseme zımbalama sonuclarını ropor halınde verıyor

cesuray":1n4lbrbf' Alıntı:
evt levent bey tskrler bu arada ıde 7 nın zımbalama kontrollerını baslık gırmeden otomatık yaptıgını bılıyordum ben elınde mevcut bı proje var tablasız kirisisiz döseme 7 ıle cozulmus kolon baslığı olmadan doseme zımbalama sonuclarını ropor halınde verıyor
Döşeme sınırları döşeme kenarı ile oluşturulduğunda yani kiriş kullanılmadığında zımbalama kontrolü otomatik olarak yapılıyor.

Levent Özpak":1ev3upnr' Alıntı:
cesuray":1ev3upnr' Alıntı:
Sanıyorum döşemeye oturan S5-S16-S17-S20 nolu kolonlardan bahsediyorsunuz. Bu kolonlarda zımbalam tahkiki yapmak için kolonların altında yükseklik ve tabla yüksekliği sıfır olacak şekilde kolon başlığı yerleştirin. Döşeme Raporunda Zımbalama kontrolü bölümünden sonuçları görebilirsiniz.

Merhaba,
Konunun üstünden çok geçmiş fakat benim şöyle bir sorum var tabla yüksekliğini neden 0 alıyoruz? plak döşeme kalınlığı 20 olduğu için 20 almamız gerekmez mi? birde 150x150 standart bir ölçü mü? yanıtlarsanız sevinirim.

iyi çalışmalar

tabla yüksekliği kolon başlığının tabla yüksekliği,3 boyutta bakarsanız biraz incelerseniz daha anlaşılır oluyor.birde tabla yüksekliği yükseklik kot seçenekleri yerinde yapılacaksa tanımlamak gerekiyor.Yerinde yaplmayacaksa o degerlerin 0 girilmesi uygun oluyor ,zımbalama kontrolünü yapsın diye 0 giriyoruz.

Reform Group":2h2w5kbi' Alıntı:
Levent Özpak":2h2w5kbi' Alıntı:
cesuray":2h2w5kbi' Alıntı:

Merhaba,
Konunun üstünden çok geçmiş fakat benim şöyle bir sorum var tabla yüksekliğini neden 0 alıyoruz? plak döşeme kalınlığı 20 olduğu için 20 almamız gerekmez mi? birde 150x150 standart bir ölçü mü? yanıtlarsanız sevinirim.

iyi çalışmalar
Merhaba,

Burada amaç sadece zımbalama kontrolü yapmak olduğu için kolon başlığı yerleştiriliyor. Bu nedenle yükseklik ve tabla yüksekliği değerleri sıfır girilmeli.

Geri