Kirişsiz Döşeme

Merhabalar. Projenin statikçisi ekteki görselde bulunan kat planındaki gibi bir tasarım yapmış. Döşeme tipi hesap raporunda kirişsiz döşeme olarak gözüküyor. Fakat kirişler kullanılmış. Statikçi bu kirişlerin döşemenin içinde kalıp bant kiriş gibi olacağını söylüyor. Kiriş derinlikleri döşeme kalınlıklarına eşit. Fakat hesap raporunda kirişler normal kiriş gibi yük almış ve donatılandırılmış. Açıkçası bu zamana kadar bant kiriş kullanımına rastlamamıştım bu yüzden sizlerin bilgilerinize ihtiyacım var. ideCAD'de böyle bir sistem için bant kiriş modellenebiliyor mu? Modellenebiliyorsa nasıl çalışıyor? Bu sistemin güvenli olmadığını düşünüyorsanız nasıl bir tasarım yapılabilir? Şimdiden teşekkür ederim.





1709733070553.png
 
Daha detaylı bilgilendireceklerdir
Ancak burada fotoğraftan anladığım kadarıyla fiktif (bant) kiriş kullanılmamış, normal kiriş olarak modellenmiş. Bu şekilde en basitinden zımbalama hesabından kaçınılmış olabilir vs. vs. vs. . Merdiven boşluğu etrafının rijitliği yüksek kirişler ile modellenmesi daha mantıklı, açıkçası kolonlama da çok sağlıklı gelmedi.

Ben kendim şimdiye kadar hiçbir mantar projede köşelerde dışarıda bulunan kolon ve perdelerin zımbalama güvenliğini sağlatamadım.
 
Bant kirişler konstrüktif elemanlardır. Sadece çizim amaçlı olarak kullanılırlar
Puncover kullanıcımızın belirttiği gibi, Kalıp planına bakıldığında bant kiriş kullanılmadığı, normal kiriş olarak modellendiği görülüyor.
Analiz ayarlarında Döşeme tipi olarak kirişsiz(mantar) döşeme seçimi yapıldığı için bu kirişlerde 7.4.1.1.(a) kontrolü yapılmamaktadır.
Kiriş bağlanan kolonlarda zımbalama kontrolü yapılmamaktadır.
1709736777869.png

Bant kiriş çizimi yardımda anlatılan yöntemle yapılabilir.
Bant kirişler konstrüktif elemanlardır. Sadece çizim amaçlı olarak kullanılırlar. Taşıyıcı sistem analiz modeline dahil edilmezler
Kirişsiz döşeme sistemlerinde döşeme kalınlığında gizli kiriş olarak kullanılabilir
Genellikle döşeme kenarı veya döşeme boşluğu gibi kritik bölgelerde kullanılmaktadır
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
 
Geri
Üst