V11.11 Yayınlandı. İndirmek için Tıklayınız

kirişsiz döşeme

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan yakubu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

yakubu

Üye
1-Kirişsiz döşeme ile hesabını yapmak istediğim bir yapı var. Yapıyı kirişli ve kirişsiz olarak( V6.2007) de analiz ettim. deprem yükleri, mod ve peryotlar çok farklı çıkıyor. Merak ettiğim; V6.52'nin kirişsiz döşemeli yapının deprem hesabını doğru yapabiliyormu? Değil ise şimdiye kadar gerçeğe en yakın çözümü (modellemeyi) yapan arkadaşlardan yardım istiyorum.lütfen...
2- Ayrıca; kirişsiz döşemeye yayılı sabit ve hareketli yükleri farklı farklı yerlere (tüm döşemede aynı yükler alınıyor) nasıl atayabiliriz veya mümkünmü?

İdestatik proğramı gün geçtikçe çok başarılı bir yazılım olma yolunda hızla ilerliyor. Sayın idecad yetkililerine teşekkür eder, herkese işlerinde başarılar dilerim.
 
Modellerinizde, deprem yüklerinin, modlarının ve peryotlarının farklı çıkması normal. Dikkate aldığınız iki model aynı değil veya düşündüğünüzden farklı modellerler yapmış oluyorsunuz.

Kirişsiz döşemeleri programda modellerken iki hususu göz önüne almanız gerekir.
1. Kirişsiz döşemenin sonlu elemanlarla kabuk olarak analiz edilemesi. (plak analizi)
2. Kirisiz döşemenin deprem altındaki davranışının idealleştirilmiş bir modelle çözülmesi.(çerçeve analizi)

1.sinde veri girişi olarak kirişsiz döşeme diye tariflediğiniz sistem oluyor. Döşeme kenarları ile çevrilmiş bir alana plak yerleştirip analiz yapınca düşey yükler altında plak analizi yapmış olursunuz.
2.si için kolonları birbirine bağlayacak şekilde yassı kirişlerle bir model oluşturmanız gerekir. Boyutlarını TS500'de anlatılan başlık ve açıklık şeritleri şeklinde seçebilirsiniz. Bu modelde ayrıca yüklerle ilgili 2. sorunuz da yanıtlanmış oluyor. Her bir göze farklı yük girebilirsiniz. Yassı kirişlerin ataletlerini de dikdörtgen kesitin ataletleri olarak manuel değiştirin.

Bu konu ayrıca diğer forum katılımcılarımız tarafından tartışıldı. İsterseniz okuyabiliriniz.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
 
Geri
Üst