krbnbzlrgnzm
Üye
Kirişsiz döşeme tasarlamaktayım. Köşelere denk gelen kolonlarım var (kolonun 2 cephesinde döşeme yok). Ek döşeme talep ettim çizdirdim mimara fakat onlar harici iç kolonlarımda 2.28 değerinde zımbalama hataları var. Bunlar için zımbalama donatısı takviyesi çözüm olmadı (0.20 değer düşürebildi). Bu kolonların etrafına 1.50-2.00 m mesafede (4 cephede tanımlanacak, kolon merkezli bir döşeme olacak, diğer döşemeler ile kalınlık aynı olacak şekilde) bir döşeme tanımlayıp aralıklarını azaltsam faydalı bir çözüm olur mu? SABUN
ideCAD'de isteğe göre istenilen yere ilave donatı atma gibi bir kolaylık var mıdır? (Hesaba dahil olmasını istitorum 2d çizimde yapabiliyorum halihazırda) Temel döşemesindeki momentler ve büyük açıklıkların sorun yaratacağını düşündüğüm noktalarda kullanmak istiyorum. Genelde kabuk elemanlarda kullanacağım.
ideCAD'de isteğe göre istenilen yere ilave donatı atma gibi bir kolaylık var mıdır? (Hesaba dahil olmasını istitorum 2d çizimde yapabiliyorum halihazırda) Temel döşemesindeki momentler ve büyük açıklıkların sorun yaratacağını düşündüğüm noktalarda kullanmak istiyorum. Genelde kabuk elemanlarda kullanacağım.