V11.11 Yayınlandı. İndirmek için Tıklayınız

kirişsiz (mantar) döşeme

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan turdur
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

turdur

Yeni Üye
Arkadaşlar ben su an 104 m2 lik bir döşemeyi mantar olarak cozeceğim kolon aralıklarım cok değil bu m2 de 10 tane kolonum var o acıdan sıkıntı yok yanlız çözümü yarı r,j,t d,yafram alarak yaptım ve içerisinde kolonları kolon kalınlığında kirişlerle bagladım ve 25 döşeme ve kiriş yüksekliği tanımlayarak çözümü yaptığım da herhangi bir hata ile karşılaşmadım.
yanlız 6 m acıklık olan 2 kolon arasındaki dosemede 25 cm yuksekliğinde kirişlerde neden hata cıkmadı veya kolon baslığı cıkmadı bunu anlamadım cozumu yaparken kiriş tanımlamadan mı yapmak daha doğru olacaktır. bilemedim.
cvp verenlere şimdiden teşekkurler....
 
Mantar döşeme hesabını yarı rijit diyafram olarak yapacaksanız kiriş tanımlamamanız daha doğru olur. Ancak döşemelerde deprem etkilerini dikkate al kutusunu işaretlemelisiniz. Program kolon olan yerlerde depremden gelen momentleri karşılamak için döşemelere ilave donatı atacaktır. Kolon başlıklarını ise zımbalamanın kurtarmadığı döşemelerde sizin el ile tanımlamanız gerekir, program otomatik başlık çıkartmaz.
 
sistemi yarı rijit cozduğum zaman yukseklik kontrollerinde sıkıntı var hersey kurtarıyor. 1150 kiriş atıyorum 60 cm yuksekliğinde banmısın demiyor. sadece doseme kalınlığında sıkıntı cekiyorum.

Asıl kafamı karıstıran yastık kirişler tanımlayarak 20 cm yuksekliğinde sadece kolon kalınlıkları kadar ebat olarak. aralarına doşeme attığımda herhangibir sıkıntı cıkmadan cozum alabiliyorum ama kirişleri kaldırım (dış cerceve kirişleri hariç ) döşeme attığımda 150 m2 35 cm de kurtarabiliyoruz anca vede 1385 uzun acıklık bunun 30 da biri der ts500 kalınlık için bununda altında kalıyorum inanın kafam cok karıstı mantar doseme cozum sistemini komple yazarsanız cok memnun olurum. sitede 240 m2 lik dosemeyi 20 cm ile geçiyor sistemimiz hemen hemen aynıdır. buda bir soru işareti kafamda acıklayabilirseniz cok memnun olurum.
 
"Kurtarmadığını" söylediğiniz projeyi gönderin, inceleyelim... Kurtarmayan minimum döşeme kalınlığı kontrolü müdür? Mantar döşemeyi yastık kirişlerle birçok ufak döşeme şeklinde çözüyorsanız döşeme açıklıklarınız az olacağı için kontrol farklı yapılacaktır.
 
Geri
Üst