V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

kirişte kesme kuvveti farkları

Kiriş kesme.PNG

Hocam Yapım bu şekilde soldaki kirişte kiriş kesme kuvvetim sınırda çalışırken sağdaki kirişim belki 3-4 kat daha az keme kuvveti almakta nedenini anlayamadım sebebi ne olabilir ? tanımlamaları joint noktalarını kontrol ettim

Hocam fark dediğimiz şey birinde 20 tf birinde 17 tf olarak çıkar diye düşünüyorum kirişlerin kısa olması ve saplama alması göz önüne alındığında burada 20 tf birinde kesme değeri var birinde 5tf kesme değeri var bu farkın simetri nedeniyle oluşacak bir fark olduğunu düşünmüyorum idecad destekteki arkadaşlara datası da gönderilmiş sanırım tanımlamalar dahil kontrol sağlandığı ancak bir tanımlama hatası olmadığı hesapların kontrol edileceği şekilde dönüş sağlamışlar programsal bir hata olduğunu belirtmişler.

Bu projeye özel bir durum tespit ettik ve gereken notu altık. Diğer projelerde ve bizim yaptığımız veri girişlerinde böyle bir duruma rastlanmadı.

teknik destek portalında bu proje için cevap verilmiştir.

Size portaldan verdiğim Cevap aşağıda:

Bahsettiğiniz kesme kuvvetlerinin simetrik, en azından yakın olmasındaki beklenti uygun bir beklentidir. Tam rijit diyafram çözümü yapıldığında sizin de beklentilerinize yakın sonuçlar çıkmaktadır.

Burada diğer kirişleri ve perde-kiriş bağlantılarını da inceledim. Yalnızca bu işaretlediğiniz perdelerde bu durum oluşmaktadır. Geçici bir çözüm olarak sizi projenize en uygun çözümü aşağıda önerdiklerimden seçebilirsiniz.

Projeyi tam rijit diyafram ile analiz yapmak.

Bir diğer seçenek K29 ve K39 kirişleri (tüm katlarda) 1 cm perde içine doğru kaydırmak. Burada düğüm noktalarından kaynaklan durum düzeliyor.

1741593863260.png

1741593877861.png

Saygılarımla...

Geri