V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Kiris yüklerinin iki kere girildigini görüyorum

MERHABA kiriş yükü raporuna baktığım da bütün yüklerin ( sabit , duvar, döşeme G , döşeme Q ) iki kere girildiğini görüyorum bu şekilde yapı ağırlığı anormal artış gösteriyor ve başta kolon kiriş birleşim güvensizliği olmak üzere çeşitli problemlerle karşılaşıyorum bu durumla daha önce karşılaşan veya nasıl düzeltileceğini bilen yardımcı olabilecek olan var mı herkese teşekkürler :)

Merhaba,

Size yardımcı olabilmemiz için, bahsettiğiniz durumu gösteren ekran görüntüsüyle birlikte projeyi mesaja ekler misiniz?

kusuru bakmayın geç yazdım öncelikle kendim uğraştıktan sonra kirişlerdeki bazı hataları düzelttim ancak kiriş alanları rapor kısmında büyüyor nd değeri gözükmüyor analiz ayarları kısmında bi hata olduğunu düşünüyorum ama doğru seçenekleri bir türlü bulamadım yardımcı olabilirseniz sevinirim şimdiden teşekkürler :|

Ekli dosyalar

• kiriş.ide8demo
    kiriş.ide8demo
    2.8 MB · Görüntüleme: 555
  • kiriş alanı.png
    kiriş alanı.png
    183.6 KB · Görüntüleme: 2,454
hüseyin şener":1d679nvi' Alıntı:
kusuru bakmayın geç yazdım öncelikle kendim uğraştıktan sonra kirişlerdeki bazı hataları düzelttim ancak kiriş alanları rapor kısmında büyüyor
Normal çünkü işaret ettiğiniz kirişlerin tabla genişlikleri farklı. Alanları bu nedenle farklıdır.

hüseyin şener":1d679nvi' Alıntı:
nd değeri gözükmüyor analiz ayarları kısmında bi hata olduğunu düşünüyorum ama doğru seçenekleri bir türlü bulamadım yardımcı olabilirseniz sevinirim şimdiden teşekkürler :|
Döşeme "tam rijit diyafram olarak çalıştığı" veya yapı eğimli olmadığı için kirişlerde deprem yüklemelerinde Nd(eksenel yük) etkisi oluşmaz. Düşey yükler için ise Analiz ayarlarında "Düşey yükler için rijit diyafram kullan" işaretlediyseniz kirişlerde Nd(eksenel yük) değerini görmezsiniz.

Ekli dosyalar

• Ekran Alıntısı1.PNG
    Ekran Alıntısı1.PNG
    70.8 KB · Görüntüleme: 2,444
  • Ekran Alıntısı2.PNG
    Ekran Alıntısı2.PNG
    75.4 KB · Görüntüleme: 2,444
  • Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    51.4 KB · Görüntüleme: 2,444
Geri