V11.11 Yayınlandı. İndirmek için Tıklayınız

KISMİ BODRUMDA TEMEL

EKTE YOLLAMIŞ OLDUĞUM PROJEDE BODRUM KISMİ OLDUĞUNDAN HEM BODRUM HEMDE ZEMİNDE AYRI TEMEL TANIMLADIM ACABA DOĞRUMUDUR.KONTROL EDEBİLİRMİSİNİZ YALNIŞLIK YAPMAK İSTEMİYORUM KONUYLA İLGİLİ YORUMLARINIZI BEKLİYORUM
 
Merhaba,

1. Zemin katta bulunan temellerinizde ve bazı kolonlarınızda -100 cm kot var. Bu durumda özelikle S9, S6, S3 kolonlarına bağlanan temeller yapı ile bağımlı çözülmüyor. Kotları iptal ederek üst yapı etklileşimli çözüm için uygun bir model oluşturmuş olursunuz. (proje_ide.cde)

Kotlar iptal edildikten sonra kurulan model:


ya da

2 . alternatif olarak kendi projenizi, üst yapı etkilleşimli çözüm yapmayabilirsiniz. (zemin grubuna istinaden TDY izin veriyorsa). Sürekli temel mesnetleri proje_ide.cde'ye göre biraz daha fazla çıkıyor..

İyi çalışmalar...
 
sayın hakan bey göndermiş olduğunuz projeyi inceledim sorum zemin kattaki kolonlardaki ve temellerdeki -100cm kot farkını iptal etmişsiniz ben onları zemin her nekadar 100 cm kotunda olsada temelin 0.00 cm doğal zemin kotundan başlaması gerektiğini düşündüğümden yapmıştım acaba düşüncem yalnışmıdır.benim yapmış olduğum uygulama hatalımı oluyor.birde temellerin bağlanış şekli doğrudur umarım şimdiden teşekkürler
 
atg1978@hotmail.com":5rmtek8f' Alıntı:
temellerdeki -100cm kot farkını iptal etmişsini

Projenizde kotla ilgili yaptığım değişikliğin datayı girme nedeninizle bir ilgisi yok, programda doğru modelleme için ne olması gerektiğini gösterdim.

atg1978@hotmail.com":5rmtek8f' Alıntı:
zemin her nekadar 100 cm kotunda olsada temelin 0.00 cm doğal zemin kotundan başlaması gerektiğini düşündüğümden yapmıştım
Mimari anlamda kolonun bittiği kot(sonuçta toprak içinde hafriyat da olabilir), o kolonun temel kotu olacaktır. Statik anlamda kolon ve kat yüksekliklerini tanımlanız önemli. Kat genel ayarlarında mimari kotlarla çalışarak datalamayı kolaylaştırabilirsiniz.
 
peki bu durumda zemin katta yapının sağ tarafının yani H aksının sağ tarafının 0 kotunda olmasını yani -100 cm aşağı inmesini nasıl sağlıyacağız.
yani buradaki asıl sorum şu..aynı katta kot farklılıklarını nasıl vereceğiz.
 
Yukarıda belirtilen durum projenin sürekli temel tanımlanarak ve üst yapı etkileşimli çözülmesinden kaynaklanan özel bir durum. Veri girişinde herhangi bir sorun yok. Farklı kottaki kolonlara kot vererek bu şekilde tanımlanabilir. Farklı koltlarda biten kolonlar birbirlerine herhangi bir temel sistemi ile bağlanabilirler.

İyi çalışmalar
 
Geri
Üst